Онези слънчеви целувки, от които не боли

Има ли такива? Разбира се, но с правилната защита на кожата!

eva.bg 05 August 2020

„Лятно време… И животът е по-лек“, се пее в известната песен на Ела Фицджералд. Но в някои отношения през лятото трябва да бъдем далеч по-предпазливи и разумни, и едно от тях е грижата за кожата, която постоянно е изложена на слънчевите лъчи – както в града, така и по време на ваканцията. През зимата стриктно спазваме различни правила, за да предпазим кожата си, по същия начин не бива да неглижираме и добрата грижа за нея през лятото, макар и не всички вреди от слънцето да се проявяват веднага.

По темата за слънцезащитата се изписа и продължава да се пише много, просто защото в тази сфера козметичните компании правят все повече открития и усъвършенстват продуктите си, за да дадат на кожата онази защита, която позволява на слънцето да ни „целува“, без после кожата ни да е съсипана от ултравиолетовите лъчи.

Едно от златните правила за предпазване на кожата от преждевременно стареене, пигментни петна и множество кожни проблеми, е задължителното използване на продукт със слънцезащитен фактор (SPF), без който не трябва да напускате дома си дори в по-облачните дни. Слънцето може и да дава енергия, необходимата доза витамин D на организма, допринасяйки за доброто настроение, но заедно с това може сериозно да засегне здравето на кожата, ако тя е незащитена.

Погрешна е обаче представата, че грижата за кожата през лятото се изчерпва с използването на продукт с SPF, преди излагане на слънце. UV-лъчите могат да бъдат причина за дехидратиратация, свръхчувствителност, и дори реакция след употреба на някои козметични продукти, затова е нужен добър, успокояващ продукт за грижа след слънце.

Дерматологични лаборатории Avène години наред разработват иновативни формули, вклюващи слънцезащитни филтри, които не оказват негативно влияние върху околната среда. Слънцезащитните продуктите са с високотолерантни формули, дори и към най-чувствителната кожа, добавеният антиокидантен комплекс се бори с оксидативния стрес, а деликатните текстури осигуряват комфорт на кожата.

Кожата има нужда от малко „подкрепа“ и след дългия летен ден под слънчевото небе, затова е важно да се погрижим за нея и след излагане на слънце. Експертите разбработиха Avène Възстановяващ лосион за след слънце – хидратираща повърхностния слой на епидермиса грижа, успокояваща чувствителната кожа, раздразнена от слънцето.

Вашият съюзник, които възстановява комфорта на кожата, като я оставя мека и хидратирана след ден, изпълнен със слънчеви лъчи!

Коя е активната съставка, на която този продукт дължи антиоксидантното си действие? Тя се нарича „претокоферил“ и представлява мощен антиоксидант, който защитава клетките на кожата от свободните радикали и натрупването на оксидативен стрес.

Претокоферилът, добавен във филтърната система на Avène, е мощен прекурсор на витамин Е (витамин, особено важен за кожата!), който осигурява защита на клетъчните мембрани. Грижете се за кожата си правилно и тя ще ви се отблагодари!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР