Вечеря на свещи с проф. Иво Петров

30 July 2020

Започваме нашата среща с кардиолога проф. Иво Петров, медицински директор в Аджибадем Сити Клиник, търсач на новото, помагач на сърцата, „Мъж на годината“ за 2018 г. в анкетата на Дарик радио и един от най-разпознаваемите и харесвани български лекари не само у нас, с най-правилния въпрос за всяка маса – ще пием ли вино?

Искаме да го питаме за още толкова други неща, но започваме с лесното. Любезните домакини от ресторант My Choice в Симеоново са на наше разположение с новото си стегнато меню и добре подбрана винена листа, от която проф. Петров без особено колебание избира Ле фюме бланш совиньон блан.

Правилото: колкото повече кръв, толкова по-добра операция, остана в миналото, казва проф. Петров, с когото ще си говорим за сол и вино, за едно аржентинско бягство, за телефонен номер, известен на 40 хиляди души, за разликите между мъжкото и женското сърце, няма как да минем без лекарски виц и без наздравица за умереността, която ще спаси света, но е леко неприложима във всекидневието, когато си лекар.

За срещата ни с проф. Иво Петров в рубриката ни "Вечеря на свещи" четете в летния брой на EVA.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР