Ризото с манатарки

Рецепти за вкусни преживявания

Диана Шингарова 09 August 2020

Независимо къде ви заварва лятото - дали на планина, или на море, бъдете подготвени с щури рецепти за вкусни преживявания.

Необходими продукти: 1 чаша ориз арборио, 200 г манатарки, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 30 г краве масло, 100 мл бяло вино, 3 чаши зеленчуков бульон, 80 г пармезан, мащерка

Начин на приготвяне: За приготвянето на ризото най-често се използва ориз от сорта арборио, тъй като той не се разварява и зърната остават цели. Манатарките пък са едни от най-ароматните и вкусни гъби, а тази година са в изобилие у нас.

Измийте ориза и го отцедете много добре. Лука и чесъна нарежете на ситно. Манатарките задушете в сгорещено масло. В друг съд загрейте още масло и сгответе в него лука и чесъна, след около минута добавете и отцедения ориз, добавете манатарките и отново разбъркайте. Идва моментът, в който малко по малко трябва да добавите бульона. Първо добавете виното, посолете и сипвайте малко по малко бульона, като бъркате постоянно. Накрая поръсете с пармезана и черния пипер. Поднесете с охладено бяло вино или розе.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР