Лесна панакота с кафе

Диана Шингарова 05 March 2020

Снимка: Диана Шингарова

Един нежен и вкусен десерт с аромат на кафе и много италианско звучене.

Необходими продукти: 1/3 чаша мляко, 2 с.л.захар, 2 ч.л. инстантно кафе, 100 г крем сирене, 1 лист желатин, 6 с.л. вода.

Начин на приготвяне: В малка тенджера загрейте прясното мляко, захарта и кафето, бъркайте, докато се разтвори захарта. Добавете крем сиренето. Накиснете желатина в студена вода за 5 минути. В друг съд загрейте 6 с.л. вода, без да завира, и сложете отцедения желатин да се разтвори. Добавете го към млечната смес. Разбъркайте до гладка текстура. Налейте в две формички и охладете за 3 часа в хладилник.

Поднесете десерта студен със свежи плодове и кокос.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР