Двойнственият живот на Дан Браун – една съпруга, няколко любовници

eva.bg 01 July 2020

Дан Браун (в средата) с бившата си вече съпруга Блайт

Снимка: getty images/guliver

Световноизвестният писател Дан Браун, който е автор на бестселъра „Шифърът на Леонардо“, се оказа не особено верен съпруг. Даже сме склонни да го обвиним в „милион и едно прегрешения“, съдейки по делото, което заведе срещу него бившата му съпруга Блайт Браун.

Двамата имаха 21-годишен брак, който приключи през 2019 година. Оказва се, че по време на дългото им съвместно съжителство, писателят често е изневерявал на половинката си, но това, което най-много вбеси бившата му вече съпруга, са огромните суми, които е прахосвал за любовниците си.

Доскоро Блайт не подозирала за двойнствения живот на Дан Браун. Едва след развода научила за много му афери, а когато разбрала, че подарил на една от любовниците си расов кон на стойност 345 000 долара, решила, че е време за справедливост. Въпросната любовница била треньорка на коне, така че със сигурност е оценила подаръка подобаващо. Проблемът според бившата му съпруга е, че писателят тайно е вземал тези средства от общите им банкови сметки, за да финансира двойнствения си живот.

Сега Блайт го дава под съд, искайки възстановяване на сумите, които неправомерно е взимал. Освен това иска да й бъдат признати заслуги за създаването на бестселърите на писателя, защото се занимавала с проучването на фактите и историческите събития, включени в книгите, редактирала текстовете му, била негова градивна критика, в общи линии „пълноценен литературен партньор в истинския смисъл на думата“.

„Не мога да разпозная човека, в който Дан се е превърнал. Време е да разкрия неговото предателство и измама. След толкова много болка, е време за истината. Правилното трябва да победи грешното“, казва бившата съпруга.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР