Фармхопинг представя: от фермата до трапезата

Чия пудинг с манго, както и мъфини с броколи и кашкавал от овче мляко

Елка Влаховска 19 July 2020

Фармхопинг е първата българска онлайн платформа за доставка на чиста храна директно от малките ферми и производители в България. Повече от 5 години тя осигурява на клиентите си истинска храна, произведена с грижа, любов и неимоверен труд. Успява, макар и трудно, да докаже, че пазар за подобен тип продукти има и ще има и в бъдеще, още повече във време, в което устойчивият и здравословен начин на живот и консумацията на чисти продукти не е просто прищявка, а необходимост. Във Фармхопинг подбират лично всички ферми и производители, с които работят, за да са сигурни, че в производството не се използват вредни химикали, Е-та, консерванти и др., и посещават лично партньорите си, за да гарантират, че предложената храна отговаря на заложените стандарти и принципи на Фармхопинг.

Ето и две лесни рецепти, които онлайн платформата за доставка на чиста храна предостави на читателите на списание EVA.

Чия пудинг с манго

Необходими продукти: 1 ч.ч. прясно мляко или ядково мляко по избор, 4 с.л. чия, 1 с.л. мед, 1 бр. манго

Начин на приготвяне: В купичка се изсипва прясното мляко и се добавя медът. Разбърква се, докато медът се разтопи. Прибавя се чията и се оставя за около 20–30 минути в хладилник или докато чията набъбне. През това време мангото се нарязва, оставят се няколко кубчета, а останалото се пасира в блендер до получаване на гладко пюре. Част от готовото пюре се изсипва на дъното на десертни чашки, отгоре се изсипва от чията и отново един пласт пюре от манго. Украсява се с няколко кубчета манго. Може да се добави любимо сладко, ядки или сметана.

Мъфини с броколи и кашкавал от овче мляко

Необходими продукти: 2 ч.ч. бяло брашно или 1 ч.ч. бяло + 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1 бакпулвер (15 г), 1 ч.л. захар, ½ ч.л. сол, 1 яйце, 1 ч.ч. розички от броколи, 2 ч.ч. настърган кашкавал, 1 ½ ч.ч. кефир (може да се замени с кисело мляко и вода 1:1), ¾ ч.ч. разтопено масло.

Начин на приготвяне: Пресятото брашно се смесва с бакпулвера, солта и захарта. Добавят се нарязаните на ситно розички от броколи и настърганият кашкавал. Разбърква се добре. Към сухата смес се прибавят яйцето, разтопеното масло и кефирът. Разбърква се внимателно, докато двете смеси се хомогенизират. Получава се тесто с по-голяма гъстота. Внимателно се изсипва от сместа във формички за мъфини (около 2/3 от формичката). Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20–25 минути.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР