Какво да ядем за сияйна кожа през лятото

eva.bg 20 August 2021

Снимка: Instagram

Няма нищо по-хубаво от здравата сияйна кожа. Правилно е твърдението, че ние сме това, което ядем, защото то пряко се отразява на външния ни вид – особено на кожата!

Ето как да захвърлите настрана пудрата и хайлатъра и да се сдобиете с естествено бляскава кожа за лятото. Просто добавете тези „вълшебни" продукти в менюто си.

Авокадо

Да, то се промъква във всеки здравословен списък! Тук авокадото не прави изключение. Този зелен плод съдържа огромно количество омега-3 мастни киселини, които подхранват тялото и допринасят за цялостното му здраве. Ако редовно похапвате авокадо, тенът на кожата ви ще се подобри.

Листни зеленчуци

Наричани още „салатни зеленчуци“ и „листни зелени“, тези продукти съдържат много антиоксиданти. Така кожните клетки са предпазени от увреждане и възпаление. Листните зеленчуци са богати и на фибри, които също имат благоприятно влияние върху кожата. Експертите съветват на обяд и вечеря обилно да пълните чинията си с такива зеленчуци – резултатите скоро ще бъдат очевидни.

Малини, къпини, годжи бери и асаи бери

Тези плодове, на които не можем да устоим през лятото, са богати на антиоксиданти и помагат на кожата да се бори със свободните радикали. Когато си осигурите меню, богато на тези полезни плодове, ще си осигурите чиста и сияйна кожа.

Морска храна

Не е тайна, че средиземноморската кухня е много питателна, а огромна част от полезните свойства на рибите се прилагат в козметиката и грижата за кожата. Да похапвате морска храна също е важно за кожата ви, защото в нея има високо съдържание на цинк, омега-3 мастни киселини и селен. Така че, поглезете се с миди или сьомга!

Семена

Ако искате да подобрите белези и хиперпигментации, то тогава трябва да приемате повече семена. Продукти като чиа, сусам, тиквени семки или лен са наситени с цинк, който помага за изглаждането на неравностите по кожата.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР