Оризови хлебчета

Мануела Панайотова 10 May 2020

Те са много ароматна и приятна закуска за всяко време и вкус. Рецептата е гъвкава и добра за тези, които обичат да експериментират с вкуса, за вегани или хора с непоносимост към глутен.

Избрах да ги направя в мини форми, като индивидуални порции, но сместа е достатъчна за стандартна правоъгълна форма за кекс.

Използвах 300 г бяло оризово брашно, 60 г картофено брашно, 1 с. лъжица бакпулвер, 1ч. лъжичка канела, 3/4 ч. лъжичка сол, 100 г кафява захар, 360 г ябълково пюре, 2 яйца (за вегани 90 г аквафаба -течността от консерва нахут), 120 г краве масло стайна температура или 90 мл растително олио, 120 г микс от орехи, ленено семе и кайсиеви ядки.

Как ги направих: Смесих сухите съставки - оризово и картофено брашно, бакпулвер, сол и канела. Размесих добре. Отделих част от ядките и 2 лъжици от захарта. В отделна купа разбих маслото с останалата захар, ябълковото пюре и яйцата. Смесих със сухите съставки и разбърках добре, докато тестото стане гладко. Добавих ядките и отново разбърках. Насипах във формите, поръсих с отделените ядки и захар и изпекох на 180 С за около 55-60 минути.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР