Лимонов пудинг

Очарова рецепторите и ви кара да обирате с радост всяка троха останала в чинийката

Мануела Панайотова 03 May 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Още една от златните“ рецепти на Пелегрино Артуси - стар, но толкова модерен десерт, който очарова рецепторите и ви кара да обирате с радост всяка троха останала в чинийката.

Направен от бадемово брашно или смлени бадеми, захар, яйца и един сварен лимон - перфектните съставки, които в комбинация са достатъчни, за да разпалят любопитството и да омагьосат с нежност, мекота и аромат.

Използвах 1 лимон, 170 г захар, 170 г бадемово брашно (смлени бадеми), 6 яйца, разделени жълтъци от белтъци, 1 с. лъжица ром.

Как го направих: В тенджера с вода сварих лимона, докато омекне. Почистих го от семките и го пюрирах. Смесих лимоновата каша със захар, бадемово брашно, 6 жълтъка и лъжица ром. Отделно разбих белтъците до меки върхове, след което внимателно ги прибавих към тестото. Намаслих и поръсих с брашно 6 малки керамични форми, насипах лимоновото тесто и изпекох на 160 С за около 35 минути. Поднесох с пудра захар.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР