Как лицето издава възрастта ни?

Люба Вангелова 20 April 2020

Ако знаете какви са издайниците на възрастта ви, можете навреме да вземете мерки за превенция и да намалите до минимум проявата на белезите на старостта.

Възрастта се отразява върху лицето на всяка жена по различни начини. И въпреки че много зависи от генетиката, спокойно можем да кажем, че съществуват модели на процес на стареене. Добре е да ги познаваме, за да не се оправадаваме именно с генетичните процеси.

След 25-годишна възраст се появяват първите тъмни кръгове под очите (може и вдлъбнатини във вътрешния ъгъл на окото). Те карат лицето да изглежда уморено и изтощено. В този случай козметичната грижа помага, но е добра идея да се включат и инжекционни процедури като хиалуронова киселина под кръговия мускул на окото. Подобни манипулации изпълват с обем тъканите (при процедури с гел), кръвообращението се подобрява (при карбокситерапия) и тъмните кръгове значително намаляват.

След 30-годишна възраст назолабиалните гънки сатват забележими. Решението е да се запълнят с хиалуронова киселина или да се проведе курс с лазерна терапия или PRP (плазмотерапия).

След 40-годишна възраст забележими стават бръчките по челото, около носа и в ъглите на очите. Такива несъвършенства често се решават с инжекции с ботулинов токсин, които отпускат съответните лицеви мускули. По-често се виждат и отпуснатте торбички под очите, отпуснатата кожа на клепачите, двойна брадичка... Добре е да се проведат процедури за дренажен масаж, ръчен или апаратна процедура (LPG), микротокова терапия, инжекционна или апаратнта липолиза. Понякога се налага и блефаропластика.

След 45-годишна възраст постепенната атрофия на мастната тъкан става причина за намаляване обема в областта на скулите и на бузите. Въвеждането на филъри в тези области е решение, но преди това се опитайте да намерите решение с помощта на скулптиращ лицев масаж. Добри резултати имат процедурите с нагряване на дълбоките тъкани или дозираното им увреждане (с лазер, радиочестота, ултразвук). С тяхна помощ кожата изглажда релефа си, уплътнява текстурата си и се повдига. Може да се възползвате и от процедура с повдигащи конци, но за тази процедура трябва да изберете много внимателно специалиста. Плазмолифтингът от последно поколение дава също отлични резултати.

След 50-годишна възраст веждите „натежават“ и се появява „увисналия“ клепач. В този случай помага ботулиновият токсин, който има за цел да повдигне веждите. Може да се наложи и блефаропластика. Овалът на лицето е нарушен – формират се дълбоки бръчки от ъглите на устата до долната челюст. Филърите са добро решение за този случай.

След 60-годишна възраст се засилва птозата на меките тъкани на лицето, веждите и горните клепачи, а върху лицето се появяват дълбоки бръчки. На тази възраст радикално решение е пластичната хирургия. Но все пак корекции може да се извършат с инжекционни процедури, конци или лазер, макар че техният ефект няма да бъде моментален. Все пак са алтернатива.

Комбинирайки различни минимално инвазивни техники, можете видимо да подмладите лицето си. Жената може да бъде красива и добре поддържана на всяка възраст, така че не пренебрегвайте домашните грижи и процедурите при козметик и дерматолог. Химически пилинг, мезотерапия, биоревитализация, лазерни процедури, апаратен или ръчен масаж – всички тези процедури са една надеждна превенция срещу белезите на стареенето.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР