Синди Крауфорд: Красотата и увереността за мен винаги са били синоними

Големият супермодел на 90-те днес навършва 54 години

eva.bg 20 February 2020

Снимка: Instagram

Синди Крауфорд, една от най-големите икони на 90-те, днес навършва 54 години. Синди, Кейт Мос, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Кристи Търлингтън бяха жените, заради които се появи терминът „супермодел“.

Днес Синди има много за какво да се усмихва – има блестяща кариера зад гърба си, дълъг и щастлив брак, две прекрасни деца и неостаряваща красота. Крауфорд, която в пика на кариерата си изцяло промени възгледите за американска красота, неведнъж е споделяла, че увереността и красотата за нея винаги са били синоними. „Ако си уверен, това е, което хората виждат отвън“, категорична е Синди.

Но тя не крие и че полага много грижи за себе си: „Истината е, че лицето, което имаш на 25, е лицето, което ти е дал Господ. Но лицето, което имаш след 50, е това, което си заслужил!“, казва тя.

Красива жена като нея вероятно трудно би приела старостта, но Синди не си прави никакви илюзии: „Не съм сляпа, виждам, че остарявам. И без значение какво правя за външния си вид и как се поддържам, никога няма да изглеждам като на 20 или 30. Целта ми е да изглеждам страхотно като за 50-годишна.

Правя упражнения, храня се здравословно, полагам огромни грижи за кожата си. Но има страхотен натиск върху жените да правят това, което всъщност е невъзможно – да не остаряват. А според мен най-разумният начин да остарееш е като го приемеш. Старостта е факт и в общи линии нито аз, нито който й да е друг има голям избор в това отношение“, споделя още Синди.

Когато навършва 40, първоначално не се чувства толкова уверена, колкото е била преди: „Цялата идея в главата ми – че ставам на 40 – ми се струваше ужасяваща. Но щом преминах през тази фаза, всичко беше наред. Всъщност смятам, че след 35-годишна възраст наистина си намерил себе си.“.

Дъщерята на Синди, Кая Гербер, в момента върви по стъпките на майка си. Тя не пропусна да честити в социалните мрежи рождения ден на жената, която е и най-големият й идол и пример за подражание: „Честит рожден ден на тази жена, която имам късмета да наричам мой най-добър приятел. Обичам те, мамо!“, написа тя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР