Диетата на Кейт Мидълтън

eva.bg 14 July 2021

Снимка: getty images

Кейт Мидълтън успя да спечели любовта на британците, благодарение на широката си усмивка, делата си и безупречния си стил. Но тя е обожавана личност не само на Острова: херцогинята се превърна в пример за подражание на хиляди хора по света.

Кейт е майка на три деца, а има фигура, към която много млади момичета се стремят. След три бременности, фината талия на херцогинята на Кеймбридж е непокътната. Но това не е следствие на драстични диети, а на здравословна храна, качествени продукти и спорт, естествено.

Мидълтън е израснала в обикновено семейство, където се е готвело всеки ден. От там Кейт развива голямата си любов към готвенето, която не изчезва с появата на високия й статус. Британската готвачка Каролин Роб, която работи в двореца Кенсингтън повече от две десетилетия, споделя пред британските медии, че Кейт приготвя сама много голяма част от ежедневните менюта на принц Уилям и децата си. Вечер цялото семейство се събира на една маса за вечеря и това се е превърнало в неписано правило. Готвенето, разбира се, е основна част от тази традиция, като херцогинята обича да включва и децата си в процеса. Кухнята събира семейството и Мидълтън е споделяла и преди, че децата обичат да помагат в готвенето и често го правят. 

Каролин Роб разкри и какъв е хранителният режим на Кейт, който поддържа фигурата й перфектна, докато тя е затрупана с кралски ангажименти.

Закуска

Сутрин херцогинята се зарежда енергийно със зелено смути и кафе. В смутито се съдържат различни полезни суперхрани като морски водорасли. В него присъстват няколко вида зелена салата, целина, спанак, зеле, матча (японски зелен чай). Напитката е същинска експлозия от витамини, макро и микроминерали и влияе благоприятно на организма в това да премине от режим на почивка към активен режим. Зеленото смути е много полезно и за храносмилането.

Обяд

Кейт набляга на растителни продукти, които са причина за перфектната й сияйна кожа. Един от основните елементи в обяда на херцогинята е зеленчуковата салата. В нея задължително се добавя киноа, защото растението е основен източник на растителни протеини. После може да премине към зеленчукова супа като гаспачото. Основното ястие трябва да бъде леко, но осигуряващо енергия. Сьомгата също често присъства в обедното меню на херцогинята За десерт Кейт посяга към полезни плодове за конкретния сезон – обожава диня и горски плодове.

Вечеря

Когато искат да се поглезят, от кралското семейство похапват любимото ястие на принц Уилям – пържено пиле. Кейт го приготвя по специална рецепта, която всички обожават. През останалото време херцогинята приготвя различни домашни ястия, като споделя, че обича да експериментира с подправките. Една от любимите й такива е кърито. Друго ястие, с което Кейт се справя страхотно, е печен патладжан с традиционен индийски ябълков сос. Това ястие Мидълтън готви и на първата си Коледа с кралицата. Рецептата, която следва, е завещана от баба й.

Накратко, херцогинята на Кеймбридж не се хвърля в драстични ограничения, а се старае да има балансирана диета, богата на много протеини, витамини и минерали.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР