13 въпроса към... Красимира „Майко мила!” Хаджииванова

eva.bg 26 January 2020

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата на списание EVA за онлайн рубриката „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Тя е гладна, бързаща и невротична. Красимира Хаджииванова е блогърка и съоснователка заедно с Елисавета Белобрадова на платформата „Майко Мила!” и фондация „Майко Мила”.
Работи в различни онлайн медии над 15 години, в последните 4 – в собствения си медиен проект за родители. Има собствен блог, озаглавен „Животът от нещата“, а отскоро – и книга със същото заглавие (издателство "Пощенска кутия за приказки").

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Пред терапевтката си, хаха. Много е хубаво, препоръчвам на всички да ходят на терапевт. Време е да преминем еволюционно на следващото ниво, в което ходенето на терапевт е нещо, което се счита за съвършено нормално и нужно.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Имам чувството, че тук много я следваме – в граждански смисъл. Ако по-често си изказвахме мнението ясно и откровено и не спестявахме истината, и си търсехме правата, и изисквахме реакция, когато е необходимо, щяхме да сме малко по-цивилизовани. Още робуваме на принципа „Какво ще кажат хората, дай да си замълча, да не сбъркам, да не се набърквам“. Ето, например, в случаите на домашно насилие, когато съседите чуват как някой пребива жена си и не предприемат нищо, тази сентенция е пълна глупост.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Не. Имала съм в осми клас. Сега си говоря сама със себе си и се старая да помня и да извличам спомена и поуката от всяка случка и събитие всеки път, когато ми се наложи. Честно казано, животът ми е пълен със събития и планове, доста е динамичен и нямам много време да подреждам – понякога го карам съвсем през просото. Просто ставам, хуквам и това е. Не мога да се излежавам и да изкарвам дни наред по пижама вкъщи. Много завиждам на хората, които го умеят.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Имала съм възможност да остана да живея и уча в чужбина, но останах тук.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Вероятно същата, въпреки че като тийнейджър мечтаех да съм археолог, хирург и следовател. Не едновременно, де. Но и трите много ми харесваха.

Каква е вашата представа за щастието?

Ти и близките ти да са здрави, да се занимаваш професионално и лично с неща, които са ти интересни, и да имаш достатъчно пари, така че елементарни удоволствия и хобита да не са проблем за осъществяване и практикуване.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Гладна, бързаща, невротична.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Най-различни хора и профили – от разни популярни личности до профили със снимки на африкански животни.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Да пея смайващо и зашеметяващо хубаво.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Мисля, че към децата е точно такава.

За какво използвате парите си?

Да си плащам наема, за сметки, за бензин, за ядене, за глезотии.

С какво са свързани страховете ви?

Със смъртта. И болестите. Мисля, че всички ни е страх от това.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

АЛАРМАТА!! Винаги съм ставала рано, цял живот. Както казах, не разбирам хората, които се излежават и стоят с дни по пижами в леглата – освен ако не са болни, разбира се. Аз ставам и моментално трябва да си направя кафе, да пусна телевизора, да проверя новините, да не би нещо да съм изпуснала. Не обичам тишината, потиска ме. Само в природата я търся, когато градът ме умори.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР