Снежина Петрова зя бягството и смисъла

eva.bg 16 January 2020

„Години наред се чудих дали да остана тук или да замина. Още се чудя понякога, но по-скоро в посока дали мога да изляза от града, да заживея по-далеч от цивилизацията. Това, разбира се, е невъзможно, докато децата не пораснат.

Има моменти, когато съм разколебана в смисъла от усилията да променям себе си и средата за по-добро и ми се иска да избягам, но точно тогава  като че ли някакво провидение се намесва – спира ме непознат на улицата и ми казва „Много ви уважавам. Много сте важна за мен!“ И аз добивам сили“ - заяви наскоро в интервю за EVA Снежина Петрова.

Днес тази прекрасна актриса и талантлив творец става на юбилейните 50 години. Пожелаваме й все по-често да чува това даващо крила изречение „Много сте важна за мен“, защото наистина е така. Ако я срещнете на улицата, спрете я, кажете й го и вие.

Честит рожден ден, Снежина! Ти си много важна за нас!

Повече за случващото се в живота й напоследък, за двете й деца, за вярата, за планината, театъра и нахалството четете в последното ни интервю с нея - Снежина Петрова - три години между боговете и децата си. Ето и част от него:

Човек трябва да знае кой е. Преди доста години ходих на майстроски клас при големия полски режисьор Кшищоф Зануси. Спах в къщата му, закусвах заедно с него и жена му. Задачата ми бе да присъствам всеки ден на снимачния терен. Зануси снимаше свой филм в някакво малко апартаментче, където едва успяваха да се съберат оператора и другите техничари. Трябваше буквално да се бутам, за да съм там. И спрях да ходя. Разхождах си се из града. Един ден Зануси ми каза: „Снежина, с тази ваша славянска скромност няма да постигнете нищо. Тук трябва нахалство.” Запомних тези думи и те стоят в мен като базисна забележка за възможните лоши черти, които ни правят по-малко успешни. Аз обаче разбрах нещо за себе си – не мога да правя нищо с бутане, стратегии, флиртуване. Каквото постигам, го постигам изцяло с труд.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР