Как да подчертаеш излъчването си

Мария Попова 11 December 2019

Аз съм от жените, които невинаги излизат сутрин от вкъщи с грим. Няма да забравя как един колега преди време се пошегува, че приличам на измита чиния. Усмихнах се, защото това беше така. Заради светлите черти на лицето ми определението доста адекватно отговаря на реалността. Смятам, че това да подчертая с грим дадени зони на лицето си е необходимо не толкова, за да не ме коментират колегите, а за мое лично удовлетворение.

Смятам, че веждите винаги са били важен детайл, който подчертава специфичното за всеки излъчване. За мен са и най-трудният за поддържане детайл, тъй като винаги са се нуждаели от боядисване или оформяне с молив/сенки. Толкова са руси, че лятото дори не се забелязват. Ето защо реших да се подложа на процедурата микроблейдинг.

Насочих се към Краси (Microblading by Krasimira Stefanova), защото ме вдъхнови личната й история за промяната, която е предприела в живота си. Смятам, че микроблейдингът, а и всяка козметична процедура, е нещо доста лично. Енергията и доверието, което изграждаш в процеса на работата между клиента и козметика, е доста важно. Това е и причината да се доверя на Краси. Някак с увереността, желанието и вниманието към детайла ме предразположи да се чувствам спокойна за крайния резултат. Краси е от хората, които приемат работата си с усмивка и вдъхновение, затова и решава да се насочи към козметичния бранш и да каже „сбогом” на корпоративния свят. Цялата история може да прочетете тук:
Щастието е резервирано за смелите.

Микроблейдингът е метод, чрез който с много фини игли се поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса и дермата. Процедурата е доста по-повърхностна, което я отличава от татуирането. Това е и причината да не е толкова болезнена.

Бях подготвена за доста по-сериозна болка, но се изненадах приятно, когато ръцете на Краси професионално и доста лично подходиха към изискванията ми. А те се изразяваха в това веждите ми да продължат да изглеждат максимално естествени. Искаше ми се по-скоро да предаде плътност и цвят, които идеално да пасват на чертите ми и цвета на кожата, а не да подчертае силно веждите ми.

Накратко, основните етапи при процедурата са три - обезболяване със специален крем, т. нар. „скициране на формата”, подготвяне на кожата с резец, който я отваря на определени места, запълване на малките разрези с пигмент, който е минерален, нетоксичен и хипоалергенен. За мен тя подбра възможно най-светлия нюанс, заради желанието ми веждите да изглеждат максимално естествени.

Резултатът може да се задържи между 6 и 12 месеца, като много зависи от типа кожа и как реагира на пигмента. След три месеца отново ще посетя Краси, за да направим ретуш, чрез който да запълним избледнелите косъмчета, ако има такива.

За мен процедурата не е поредната актуална и модерна прищявка, която задължително трябва и аз да изпробвам, а решение на мой основен проблем - липса на време за постоянно оформяне и боядисване на веждите. Отчитам и факта, че това да се погрижиш за личното си самочувствие е в основата на позитивното отношение към всеки нов ден.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР