Бела Хадид се притеснява за своя въглероден отпечатък

eva.bg 28 November 2019

Бела Хадид сериозно се притесни за обема на своя въглероден отпечатък, направен в следствие на многото самолетни полети, които е имала, обикаляйки света заради кариерата си на модел.

Поради тази причина тя реши да се опита да позаличи отпечатъка, засаждайки сериозна като обем гора. Е, не го е направила лично, става въпрос за дарение.

„Дарих сума за засаждането на 600 дървета... по 20 за всеки полет, който съм имала през последните 3 месеца и които ще имам до края на годината“, похвали се в Инстаграм Бела Хадид.

Дарението й е разпределено по следния начин: 280 дървета ще бъдат засадени в Калифорния и Амазонка, а още 320 ще бъдат засадени чрез неправителствената организация One Tree Planted , която оперира по цял свят.

А какъв е вашият въглероден отпечатък?

Убедени сме, че опазването на екосистемата зависи и от личната отговорност към нея, от малкия жест на всеки един от нас, при това различен от виртуалното възмущение при вида на новия континент от пластмаса, възникнал в Световния океан.

Как и какво консумираме, как и какво изхвърляме, как и какво правим, за да намалим вредните емисии въглероден диоксид в атмосферата, главен виновник за промяната на климата? Какво и как ни мотивира да сме лично ангажирани с опазването на това, което е останало от природата на Земята?

Ще търсим отговорите заедно на четвъртото издание на „Говори с EVA” на 05.12, от 18:00, в Кино Култура.

Заповядайте, ще бъде интересно! Бела Хадид няма да е там, но пък сред участниците в дискусията ще е Никола Рахнев - създател на инициативата Гората.бг, който скоро ще засади 1 милион нови дървета в България.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР