Eдин Зомбори за убиване

С интересна фамилна история, в която са замесени една несъществуваща вече империя, един прадядо – сладкар на Негово величество, и няколко уникални рецепти, Владимир Зомбори е актьор, когото следим на театралната сцена, а сега участва с драматична роля в сериала „Пътят на честта“ по Нова телевизия

Адриана Попова 26 November 2019

Снимка: nova/красена ангелова

Вероятно първия път, когато съм видяла Владимир Зомбори, е било в шоуто за певци X Factor, където той стигна до финала. Тогава е на 23, вече актьор в Малък градски театър зад Канала, в който работи до днес. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов и веднага попада в трупата зад Канала, където колегите му казват за краткост Зомби.
Зомбори има ключова роля в сериала по Нова телевизия, „Пътят на честта“. Поредицата на Нова, създадена в партньорство с „Глобал филмс“ с продуцент Магърдич Халваджиян, разказва драмата на жена, която, след убийството на съпруга й, ще покаже на какво е готова в името на детето си. Да отстояваш честта и принципите си е едно от най-важните неща в живота и за тях си струва да се бориш, това искаме да покажем чрез филма, казва Маги Халваджиян. Режисурата е поверена на доказани професионалисти – Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев, Зоран Петровски и Станислав Тодоров-Роги. В главните роли са Силвия Петкова и Ивайло Захариев. Сценарият е написан от Милена Фучеджиева и Елена Иванова и е вдъхновен от истинска история.

Каква е ролята ти в „Пътят на честта“?

На Огнян от Царево, съпруг на Кера – героинята на Силвия Петкова, и баща на седемгодишния Мартин (в ролята е деветгодишният Александър Спиров, б. р.). Ходя на лов, обичам жена си, детето си, родителите си, опитвам се да помогна на брат си, който е попаднал в нередна схема. Убиват ме.

Не те ли е страх да играеш някого, когото убиват?

Това е част от професията.

Вярно е, и българските актьори, които снимат в чужди екшъни, добре го знаят. Наскоро твой колега ми разказа, че му се обадили за участие в четвъртата част на някакъв филм. Той им отказал, казал, пичове, не се ли сещате, че ме убихте във втората част? Как те избраха за ролята в „Пътят на честта“?

С кастинг.

Прецениха, че си подходящ за убиване...

Да (смее се).

Човек трябва да си изгради дисциплина в един свят, в който плуваш сред безкраен океан от изкушения, в който всеки избор е предпоследен, в който си мислиш, че всичко ти е позволено.
Във визитката ти в театрален сайт бяха изброени умения в три реда, сред тях акробатика, фехтовка, езда, кану-каяк. Вършило ли ти е работа в живота нещо, което си научил като актьор?

Като да въртя ятаган ли (Влади има сцени с ятаган във филма на Зорница София „Воевода“)? Тези умения са част от актьорското портфолио. Иначе гледам да спортувам. И досега играя футбол, волейбол, плувам.

Важно е за фигурата. Ти се събличаш в постановки.

Не се притеснявам.

Едно от нещата, заради които чакам новия театрален сезон, са „Попфолк хроники“, в които участваш. Какво играеш там?

Началник на охраната на попфолк клуб. Това е вербатим театър, на базата на интервюта, които сме правили с певци от жанра. Много ни помогнаха Радо Шишарката, Илиян Михов – Баровеца, Еми Стамболова, Мис Бони. В публиката редовно има попфолк певци. Последния път беше Константин, аз пеех неговата песен „Черна роза”, той припяваше тихо от мястото си. Ние играем в малка зала, встрани на основната сцена, прилича на клуб, с 45 места е и сме много близо до зрителите. Интересното беше, че за спектакъла режисьорката Неда Соколовска ни беше поставила задача да напишем по две песни.

И ти написа ли? На каква тема?

Едната е за катеричка.

Казвал си, че за да успееш във вашата професия, освен талант трябват късмет и сила на характера.

Да, за да не приемаш случайни предложения, които могат да отведат кариерата ти в недобра посока. Аз съм отхвърлял роли в сериали и театрални постановки. Дори родителите ми се чудят защо го правя.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР