Ален Делон на 84

eva.bg 08 November 2019

Снимка: guiliver/getty images

Днес една от най-големите легенди на френското кино Ален Делон навършва 84 години.

"Да остаряваш е като да потъваш" - цитира актьорът любимия си генерал де Гол. Но това всъщност е цитат на френския писател Франсоа Рене Шатобриан, който казва, че "Остаряването е като да дебнеш всяка секунда, без никога да имаш покой."

Ален Делон и старостта може да не се харесват особено, но това е разбираемо. Кой иска да дебне всяка секунда, особено ако е неустоим, магнетичен и талантлив като него.

Ален Фабиен - най-малкият му син, го цитира: "Баща ми казва, че има раса на господарите (Като едноименния филм с френския актьор) и това е расата на тези, които знаят как да живеят и знаят как да бъдат себе си." Ален знае.

Негови са и думите - "Обичам да ме обичат както аз обичам, когато обичам. А аз обичам до лудост." Истината е, че малцина са били обичана толкова силно, колкото Делон.

Повече за децата и внуците му, тръгнали по неговите стъпки в киното, може да прочетете в статията ни - В клана Делон звездата е все още само една.

Името на актьора наскоро бе свързано и със скандал покрай награждаването му със „Златна палма“ за цялостно творчество на фестивала в Кан. Движението на жените в Холивуд, Women and Hollywood, стартира протест срещу награждаването на Делон. Причината – защото е против хомосексуалистите и понеже е тормозил представителки на нежния пол. „Абсолютно сигурен съм само в едно – че ако има нещо, с което наистина да се гордея, то това е моята кариера. Тази награда ми се дава за нея и нищо друго. Затова се чувствам много щастлив и удовлетворен“, категоричен бе той и гордо се качи на сцената, за да вземе статуетката. Още за скандала може да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР