Ален Делон: Гордея се с кариерата си

Въпреки протестите, 83-годишният актьор все пак получи почетната „Златна палма“

20 май 2019

Снимка: getty images/guliver

Почетната награда за Ален Делон на тазгодишното издание на фестивала в Кан успя да предизвика много негативни отзиви, главно извън пределите на Европа. Движението на жените в Холивуд, Women and Hollywood, стартира протест срещу награждаването на 83-годишния актьор. Причината – защото е против хомосексуалистите и понеже е тормозил представителки на нежния пол. Над 25 000 подписа бяха събрани в петицията им. Но май тези, които нямаха нищо против награждаването на актьора, бяха доста повече.

Вчера Делон стъпи гордо по червения килим в Кан, а след това и получи лично от дъщеря си Анушка Делон почетната награда „Златна палма“ за цялостна кариера.

Присъстващите в залата станаха на крака и аплодираха актьора, който заяви от сцената: „Абсолютно сигурен съм само в едно – че ако има нещо, с което наистина да се гордея, то това е моята кариера. Тази награда ми се дава за нея и нищо друго. Затова се чувствам много щастлив и удовлетворен“.

По рано по време на среща с пресата той заяви: „Аз нямам нищо против гей браковете. Не ме интересуват, да правят това, което им харесва. Но съм против осиновяването на деца от двама души, които са от един и същи пол.“

По отношение на другите обвинения към него, че физически е посягал на жени, той коментира така: „Бил съм удрял жена? Да, вярно е. Но трябва да добавя, че съм получил много повече шамари, отколкото аз съм раздавал. Никога в живота си не съм тормозел жена. Те обаче ме тормозеха много.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР