В клана Делон звездата е все още само една

Три от децата му вървят по неговите стъпки, две от внучките му – също, но за момента съзвездие няма.

Лилия Илиева 27 October 2014

Ален Делон

Ален Делон е споделял, че харесва династиите в киното и мечтае да остави следа и от своя ген. Три от децата му вървят по неговите стъпки, две от внучките му – също, но за момента съзвездие няма. Звездата е само една. „Ако до 40 години не се докажем, за нас винаги ще се говори като за децата на...“ – казва Анушка, дъщерята на Делон. Едва ли разполагат с толкова много време, за да се наложат. Кои са, колко са, какво се случва с тях?

Ари Булон (Кристиян Аарон Булон), непризнатият син

На погребението на втория си баща Ален Делон се приближава до Ари – сина, когото никога не признава, хваща го за рамото и му казва: „Ти си мой другар, приятел си ми, но нямаш моите очи, нямаш моята коса. Не си мой син – присвива очи и добавя присъдата си – и никога няма да бъдеш. Спал съм с майка ти само веднъж.“

„Ако не съм син на Ален Делон, имам още два варианта: Боб Дилън или Джим Морисън – другите двама любовници на майка ми, преди да се родя“ – твърди Ари. Всички, които са го виждали, са единодушни за приликата му с иконата на френското кино. Очите, пропорциите на лицето, мимиката – всичко, което адвокатите на звездата определят като съвпадения. Ари е отгледан от майката на Ален – Едит и осиновен по нейна молба от втория му баща Пол Булон. Едит си е давала сметка, че Ари ще се окаже по документи брат на баща си, но е убедена, че той е неин внук. Приспива го в леглото на Ален. Момчето играе зад тезгяха на магазинчето й за подаръци в парижкото предградие Бург ла Рен. Дали е плод на секс за една нощ? Ражда се през август 1962 г. Тогава, а и девет месеца преди това според медиите Ален Делон има връзка с Роми Шнайдер. Известността му е набрала скорост. На снимките на „Ярко слънце“ се запознава с избраната за негова партньорка и впоследствие отпаднала от главната роля немска певица Нико. Предлага й рамото си да поплаче на него и пътуване до интересно място за няколко дни, на което да я успокои. Нико е красива. Влюбва се лудо в Ален. След филма той заминава за Лас Вегас да се видят. „Беше като циганин – със силни очи и тъмна коса и аз го исках за себе си – разказва певицата. – Никога не съм чувствала толкова силно желание да притежавам някого. Като го видех, емоцията беше толкова силна, че ръцете ми трепереха както на майка ми, когато беше болна. Не можех да се контролирам.“ За Делон е просто нощ, за Нико – любов. Може би той се възползва от нея, може би тя се възползва от неговото желание.

Четири месеца по-късно, преобличайки се, за да дефилира в ревюто на Chanel за колекцията пролет-лято 1962 г., певицата споделя: „Аз съм най-щастливата на този свят. Срещнах най-красивия. Исках бебе и сега ще го имам от него.“ От екипа я питат: „Кой е той?“ Тя отговаря: „Ален Делон.“ „Нико! Ти си луда! Той не ти е гадже!“ – възкликват всички. „Аз не искам нищо от него – казва Нико. – Не съм го молила за нищо. Просто искам да запазя бебето.“ Чувства се като Пепеляшка, попаднала на приказния бал. Когато се ражда Ари, по съвет на своя приятелка Нико все пак се опитва да се свърже с Ален, но той не проявява интерес. Не се чувства отговорен. Приятелите му го укриват. Майка му научава за случилото се от вестниците и търси връзка с певицата. Намира я, приема да гледа сина й. През учебната година малкият ходи на училище, през ваканциите е с майка си на турнета в Ню Йорк, Ибиса, Берлин. Влюбен е в нея, иска да живее в нейния свят. Играе си на коленете на Анди Уорхол, познава Rolling Stones, Серж Генсбур.

На 16 години Ари прекъсва училище, решил да става готвач, кара курсове за известно време, после бяга при майка си и се гмурва в купона на сцената, наркотиците, безбрежния алкохол. Минава през дрога, отчаяние, депресия, спи по тротоарите на Ню Йорк, черните го наричат негър, прави опити за самоубийство, изпада в кома. По-късно го затварят в психиатрична клиника, където един психиатър му казва: „Твоето семейство е фабрика за луди.“ Публикува автобиографията си през 2001 г. в момент, в който Ален Делон е на всички първи страници, защото снима за френския канал TF1 сериал, където играе ченге от Марсилия. По France 2 Ари обявява семейната им връзка. В книгата си разказва как е успял да излезе от пропастта, за детството си, за всичко, през което е минал. „Книгата ми не е за Ален Делон – казва Ари. – Аз не желая нищо, нямам нужда от нищо. Просто да не се отнася с мен като с натрапник. Ако иска да докаже, че съм такъв, да си направи кръвен тест.“ През 1999 г. на свой ред става баща на малкия Шарл. Грижи се за него заедно с приятелката си и негова майка Вероник. Препитава се с продажба на стари фотографии, които ретушира, и с фотография. Живеят под наем в Париж. Ари обмисля да смени фамилията си отново с тази на майка си и да се казва Ари Пафген.

Антони Делон, законният син

Роден е две години след Ари и е единственият син на Ален, появил се в брачен съюз – с единствената съпруга на актьора Натали Делон. Антони и Ари се запознават в парижки бар през 80-те. Един на друг ги представя Серж Генсбур. „В очите на Антони видях същата обърканост като моята, но той разполагаше с лукса и богатството да бъде обичан от баща си“ – споделя Ари Булон.

Антони се ражда на 30 септември 1964 г. в Бевърли Хилс, Лос Анджелис, Калифорния. Родителите му са женени от три месеца. Живеят в Бевърли Хилс и в Западен Холивуд година. Връщат се във Франция и на Свети Валентин през 1968, когато Антони е на 4 години, се развеждат. В много интервюта Ален споделя за една от най-големите болки в живота му – че се е наложило да остави сина си във възрастта, в която той самият е изоставен от собствения си баща. Актьорът заживява с Мирей Дарк, а Антони е отгледан от кръстника си – артистичния агент на Ален и Натали Делон – Жорж Бом. Натали се посвещава изцяло на кариерата си на актриса.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР