Ален Делон предизвика скандал на фестивала в Кан

eva.bg 15 May 2019

Снимка: getty images

Кинофестивалът в Кан бе открит, но началото му бе белязано със скандал. Тази година, на 72-рото му провеждане, френският легендарен актьор Ален Делон трябва да бъде награден с почетната награда „Златна палма“.

В отговор на това движението на жените в Холивуд, Women and Hollywood, стартира протест срещу награждаването на 83-годишния актьор. От организацията обявиха подобно решение за „отвратително“, тъй като Ален Делон открито е заявявал, че е посягал на жени, както и че е против хомосексуалността. Основателката на движението, Мелиса Силвърстийн, сподели, че е ужасена, че това се случва.

Отворена бе и петиция, която апелира спирането на награждаването на Делон, заради неговия „расизъм, хомофобия и женомразство“.

Това, че Ален Делон е посягал на жена, стана ясно през ноември миналата година, когато бе подложен на разпит пред френската телевизия, заради исковете за домашно насилие от сина му Ален-Фабиан Делон. 25-годишното момче твърди, че баща му е бил майка му, като й е чупил ребра и два пъти носа.

Въпреки целия шум, директорът на фестивала в Кан – Тиери Фремо – защити френския актьор и каза, че на това събитие се почита само и единствено неговото творчество, а не личността му и възгледите му: „Той може да мисли каквото си пожелае. Ние оценяваме работата му“, каза той.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР