Мадлени с малини

Щипка френски романтизъм насред циганското лято

Мануела Панайотова 10 ноември 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Това сиромашко лято върви със спомена за плаж, пясък, залез, вълни, миди... и с едни чудни мадлени. Защо не? Толкова са изящни, вкусни, леко закачливи - щипка френски романтизъм насред циганското лято!

И, ето я рецептата: Използвах 210 г брашно, 1 ч. лъжичка бакпулвер, 1/2 ч. лъжичка сол, 3 яйца, леко разбити, 220 г захар, лимонова кора, 120 г пюре от малини или ягоди (1 чаша плодове с 1 супена лъжица захар, разбити в блендер), 130 г масло, разтопено и охладено.

Как ги направих: Смесих сухите съставки - брашно, бакпулвер и сол - и ги заделих. С пръсти смесих лимоновата кора със захарта, добавих яйцата и разбих с миксер, докато станаха светли. Започнах да добавям брашно, малко по малко, докато се усвои. Добавих маслото и размесих добре. Накрая смесих с плодовото пюре.

Охладих сместа в хладилник за 1 час. Насипах във формата за мадлени и пекох на 180 с за около 15-20 минути, докато се издуха и добиха типичната си гърбица. Една част поднесох с плодова глазура, а друга с пудра захар и пудра от боровинки.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР