Анджелина Джоли за свободата на сърцето и каляващите емоционални белези

eva.bg 06 November 2019

Снимка: SØLVE SUNDSBØ for Harper's Bazaar

Анджелина Джоли се завърна – и то не само в професионален план, както видяхме на екрана с втората част на „Господарка на злото“, а и в личен. Там актрисата отдавна чакаше едно определено завръщане – завръщането към себе си, както самата тя споделя. Сега Джоли застана пред обектива на норвежкия фотограф Солве Съндсбо за новия брой на списание Harper’s Bazaar, чиято корица краси.

Джоли напълно се оставя в ръцете на Съндсбо, който я разкрива в пълния й блясък - такава, каквато е и винаги е била. А именно - дива, непредсказуема, жадна за неизпитаното и новото. В чувственото интервю, което актрисата дава пред списанието, тя споделя много за момента, в който се намира в живота си, за децата си и за преоткриването на себе си. Едно от най-важните неща за нея в момента е, че отново е започнала да чува сърцето си, което тя сама нарича „необуздано“:

„Имам татуировка, която гласи: „Моля се за необузданите сърца, които са държани в клетка“. Направих си я, когато бях на 20. Тогава се чувствах напълно изгубена и блуждаеща. Все още се чувствам така. Беше един следобед, когато обядвах с майка ми и тя ми цитира тези красиви думи от Тенеси Уилямс. Отидохме до студио за татуировки и оттогава тези думи стоят на лявата ми ръка. Майка ми ми напомни, че свободното и необуздано сърце са част от мен и това е хубаво. Сега знам, че това наистина е така", разказва тя.

В невероятните кадри свободолюбивият дух на Анджелина говори сам. Тя застава гола пред обектива, за да го отприщи напълно:

„Тялото ми преживя страшно много през последното десетилетие, особено през последните четири години. Животът ми остави както видими, така и невидими белези. И нека ви кажа – невидимите са по-страшните. Животът има много обрати. Понякога си наранен, понякога виждаш хората, които обичаш да страдат и не можеш да си толкова свободен, колкото желаеш да си. Казвайки всичко това, мога да призная, че сега най-после усещам кръвта да се завръща в тялото ми. Но понякога просто самият живот, с цялата му тежест, стъпва върху теб и не можеш да бъдеш себе си. Но моите деца ме познават и ми помогнаха много отново да открия своето Аз. Те също преживяха много и аз се уча всеки ден от тяхната сила“, продължава Джоли.

Само децата задържат Анджелина от това да хвръкне като птица по света. Актрисата споделя още, че с удоволствие би живяла извън Щатите: „Много бих искала да живея на ново място, но не мога да го направя, докато децата ми не навършат 18. Сега трябва да съм установена там, където баща им избира да живее“.

Като пратеник на добра воля на Агенцията на бежанците на ООН, Джоли е обиколила много места. Но на въпроса кое й е любимото такова, тя отговаря:

„Любимото ми място е непознатото. Там, където никога не съм била. Обожавам да бъда неориентирана, загубена в новото, да съм вън от това, с което съм свикнала. Голямото ми желание е децата ми да растат с приятели по целия свят, а не само на едно място. Да виждат различното. През следващата година започваме да строим къща в Африка. Истината е, че не желая да живея в свят от едни и същи хора. Ценя различието, уникалността. Искам да се срещам с такива личности, с които никога не сме пресичали пътищата си, искам да научавам неща, които не знам.“

Вижте всички кадри от фотосесията в галерията

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus) на

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР