Сироп от смокинови листа

Сега му е времето да го опитате и да се влюбите

Мануела Панайотова 06 октомври 2019

Преди да се превърнат в първите екологични дрехи, с които Адам и Ева са прикрили голотата си, след като я осъзнали, и преди знахарите да открият огромните ползи от свещеното дърво, смокиновите листа, вероятно просто са съществували...

Днес ви предлагам рецепта за една ароматна амброзия, която е далече от митовете, но много близо до абсолютната наслада - сироп от смокинови листа. Сега му е времето да го опитате и да се влюбите.

Използвах 75 броя листа, 2 кг захар, 6 л вода, пакетче лимонтозу, семките от шушулка ванилия и няколко листа от дюля.

Как го направих: Варих листата, докато леко омекнат и водата смени цвета си - около 50 минути. Отстраних ги, насипах захар и оставих да ври, като разбърквах периодично, за около 20 минути. Накрая сложих ванилия и лимонтозу, разбърках и изключих огъня. Горещият сироп насипах в шишета с винт и запечатах.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР