Стаси и Диляна: поверително от... Холивуд

В киновлога си Cinema Confidential („Поверително от света на киното“) Стаси Айви разказва холивудски приказки и ни среща с холивудски герои, но не в стерилната атмосфера на някое студио, а директно в домовете на звездите.

Ирина Иванова 29 September 2019

Снимка: Диляна Флорентин

Преди около година и половина Стаси Айви (известна тогава като Стаси Кара) напусна btv, където в продължение на три години водеше предаването „Като на кино“, и се отдаде на собствените си проекти – завърши режисьорски курс към световноизвестната New York Film Academy, стартира киновлога Cinema Confidential, започна да продуцира и режисира филми по свои сценарии.

Равносметката й до този момент: един завършен и вече обикалящ фестивалите късометражен филм („I Know What You Did“, от англ. „Знам какво направи“, с известния британски актьор Майкъл Маккел), втори, върху който работи в момента, пилотен епизод и завършена „библия“ на сериал по собствените й книги „Повикът на щастливата случайност“ и „Фалшът е начин на мислене“ и десетки епизоди на Cinema Confidential. За по-малко от две години двете с фотографката Диляна Флорентин, която е и оператор на киновлога, са почти непрекъснато с куфари и пътуват из Европа и САЩ, за да разказват историите на различни хора от света на киното и шоубизнеса.

Двете се върнаха от второто си голямо пътуване в САЩ. Какво са свършили през тези почти три месеца в Холивуд и какви хора са срещнали по пътя си – Стаси Айви разказва пред EVA.

„Започнах да правя Cinema confidential след като напуснах телевизията. Най-напред опитах с кратки интервюта в Европа, просто за да пробвам формата. През лятото на миналата година обаче двете с Диляна, с която се познаваме още от съвместното ни пътуване до Ел Ей преди шест години за първото ми голямо интервю с холивудска звезда – Кевин Спейси, решихме да заминем за Америка. Първото пътуване в Щатите го направихме буквално с подръчни средства – живяхме в апартаменти на приятели, намерихме оттук-оттам пари за път... Интервютата, които заснехме обаче тогава, след това ни служеха като визитна картичка, с която да си търсим партньори и финансова подкрепа. В крайна сметка успяхме да си изплатим първоначалното капиталовложение в проекта, намерихме и хора да застанат зад нас, например Алексия Мелоки, която в момента е наш продуцент и се опитва се да продаде влога на колкото се може повече платформи. Включиха се и други партньори. Затова в началото на 2019 г. направихме второ ударно пътуване до Холивуд.“

Този път останахме почти три месеца. За 70 дни направихме цели 50 интервюта. Една от най-вълнуващите за мен срещи през новия сезон, която всеки може да гледа във влога, е с актьора Фалк Хенчъл, с когото имаме невероятна история. Запознахме се с него преди 17 години, когато учех журналистика в Лондон и работех във видеотека, а той бе един от най-редовните ни клиенти и работеше като професионален танцьор в екипа на Джъстин Тимбърлейк и други звезди. Беше страшно самотен, но мечтаеше за кариера в Холивуд. „Sure!“ („Разбира се!“), казах му аз тогава иронично. Преди пет години обаче най-неочаквано го съзрях в супер блокбастъра – White House Down с Чанинг Тейтъм и Джейми Фокс и разбрах, че е постигнал мечтата си. Разтърсих се и видях, че участва и в страхотни продукции с големи звезди. Писах му в инстаграм и той ми отговори веднага. Срещнахме се на кинофестивала в Берлин и с неговото интервю, открихме новия сезон на влога.“

„За срещата с Исабел Алиенде благодаря на българските й издатели от „Колибри“. Първото ни интервю пропадна, защото майка й се разболя. Така че това бе второто. Алиенде живее в Сан Франциско, т.е. на около 600 км. от Ел Ей, и се наложи да отидем за два дни. Пристигнахме на адреса по-рано и решихме първо да пием кафе, а после да потърсим къщата. От заведението, където бяхме седнали, се виждаше една невероятна къща и се оказа, че, разбира се, е точно тя. Вратата ни отвори самата писателка – много мила, прекрасна, с особена енергия. Разказа ми за новото си гадже Роджър, който зарязал живота си в Ню Йорк и дошъл да живее при нея. Казва, че да се влюбиш на 18 и на 80 години е едно и също, само дето сега знаеш, че нямаш много време. Половината интервю го направих на испански, защото от опит знам, че хората се разкриват повече, когато им говориш на майчиния език. Навсякъде около Алиенде имаше рафтове с нейните книги, снимки с хора като Опра Уинфри и Барак Обама. После писателката позира на Диляна за портрети, въпреки че призна, че изобщо не обича да се снима.

„Нашата продуцентка Алексия ни запозна с Мария Елена Инфантино, която е наполовина българка, наполовина италианка, певица и актриса, баща й е много известен италиански оперен певец – Луиджи Инфантино, починал отдавна. Мария Елена живее в Ел Ей и също е продуцент на проекта ни. Тя именно ни свърза със звездата от сериала „Дързост и красота“ Рон Мос, който играе Рич Форестър. Той е на около 67-68 години, но никога няма да му ги дадеш. Оказа се истински рокаджия – нещо, което не очакваш от човека, изиграл Рич Форестър. Дойде на интервюто с фланелка, скъсани дънки, кубинки, с кожените гривни и изглеждаше наистина страхотно.“

„Една от най-екстравагантните звезди, които интервюирах, бе дизайнерката Сю Уонг, която го определя като old Hollywood glamour, но мнозина вероятно ще го нарекат просто кич. Дрехите й са с много дантели, пайети, блясък... Тя е горда с това, че абсолютно сама е постигнала всичко, защото идва от бедно китайско семейство и емигрира, заедно с родителите си в Америка още като съвсем малка. Майка й я научава да шие още като тийнейджърка. После тя успява сама да си отвори бутик на Венис Бийч, където е по-хипарско място. Постепенно прави кариера и сега облича звезди като Тейлър Суифт, Джесика Бийл и много други.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР