Какво чете Диляна Попова

14 September 2019

Снимка: Instagram

Предстои да гледаме Диляна Попова в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“, чиято премиера ще бъде през октомври. С готини роли в „Стъклен дом“, „Революция Z” и „Love.net”, модел и дизайнерка, тя е човек с вкус към кино, театър, музика и литература. Ето какво ни отговори на въпроса какво чете:

Чета различни неща. Наскоро приключих „Любов“ на Исабел Алиенде. Много подходяща книга за лятото. Много ми хареса. В нея са събрани любовните моменти от всичките й книги. Алиенде има невероятно перо, езикът й е толкова образен, с невероятно красиви и въздействащи описания. Докато четеш, започваш да виждаш това, за което ти разказва, можеш да го помиришеш. Усещаш самата нея.

В момента чета „Паметта на душата“ на друга много добра авторка според мен - Шърли Маклейн. Самата нея я харесвам много, и като актриса, и като писателка. И затова, че е много духовна. Пише за нещата, които ме интересуват.

Наскоро между другото ми подариха книга за връзката между здравословното и емоционалното хранене. Аз не ям месо от около 17 години, само риба. И заради теорията за стреса, който изпитват животните от убийството, който човек поема, хранейки се с месо. И заради вредата от прекомерното отглеждане на крави върху озоновия слой. Смятам, че много сериозно трябва да се замислим за глобалните проблеми, защото наистина планетата ни съществува на ръба на възможното. Цялото замърсяване, което й причиняваме, топенето на ледниците, пожарите в горите в Амазония.

Аз например винаги се стремя да хвърлям боклуци разделно, старая се да пазарувам с платнени торбички, имам машина за филтриране на вода и нося вода от вкъщи с бутилка. Почти никога не си купувам.  Така си спестявам пластмасовите шишета, защото не знаем колко часа е стояла водата в тях на слънце. Събирам пластмасови капачки и ги предавам на пунктове. Всичко, което мога, го правя.Мисля, че ако всеки от нас го прави, би било голяма крачка напред. Това лято например бяхме с група приятели 20 дни на каравана на „Градина“ и през ден, през два правехме група за почистване на боклуците, заедно с децата ни. А там след уикенда има какво да се събере. Даже си мечтая да имам фабрика  за рециклиране на боклук, с което да допринасям за опазването на планетата. Мой познат направи такава фабрика за преработване на пластмаса. И от пластмасови бутилки правеха конци.

1 КОМЕНТАР
1
Марта
15 September 2019, 15:49

"Вредата от прекомерното отглеждане на крави върху озоновия слой..."
Ама наистина ли има хора, които вярват на тези щуротии?! Щото това са пълни глупости! Доказано!

ТВОЯТ КОМЕНТАР