13 въпроса към... Панчо Малезанов

eva.bg 01 September 2019

Пред галерия "Арсенал" в Пловдив

Снимка: Адриана Попова

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята нова онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. На eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Панчо Малезанов е художник, който трудно може да остане незабелязан. Рисува ярко, както и живее. До 9 септември двайсет негови платна живопис и акрил са в галерия „Арсенал” на Ангел Гешев в артистичния пловдивски квартал Капана.

Дъщеря му Ева е най-важният човек в живота му. Ева е снимала като модел за EVA, огромните й очи са същите като на баща й. Ще следим и двамата, защото обичаме хората с цветни мисли и живот.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Често прекалявам с откровеността си. Не съм прикрит. Мисля, че надушвам подходящите хора, пред които разкривам сърцето си. Определено съм искрен с дъщеря ми.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Трудно ми е с мълчанието. Доста приказлив съм. Но определено има ситуации, в които е добре да си замълчиш.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Все по-често ми се приисква да започна да описвам случващото се. Определено животът ми е пълен всекидневно с интересни преживявания. Дойдох в Капана за 3 дни, а съм в капана му вече 11! Няма мърдане оттук! Изключително пъстро е! Галеристът  Ангел Гешев, който е и виден колега, любезно ми предостави статив, на който довършвам картина, продадена още на откриването на изложбата. За първи път ми се случва такова нещо! Продавам недовършена картина и я дорисувам пред галерията. Минават хора. Общуваме с кеф. Вчера се заприказвахме с петима бойскаути от Люксембург. Почерпих ги с по бира. Нали са мои гости в галерията. Подканиха ме да рисувам пред тях. Беше им интересно да наблюдават процеса. Разпитваха ме за подробности от занаята. Възможно е да са го откраднали! След половин час още петима направиха десант в галерията и им казах, че не са туристи, а окупатори и са дошли да завземат Пловдив. Смяхме се от сърце. Смяхме се до сълзи с прекрасната Елена, защото картината, която си купи, не влизаше в багажника на колата й. За 3 сантиметра! Червената й кола е със същия цвят  като акцента на картината, която си купи. На другия ден дойде с нейна приятелка и я понесоха пеша из Капана. Утре решително се изстрелвам към Аполония. На 4 септември  съм на концерта на Васил Петров. За да избягаш от Капана, е необходима решителност!

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Определено това е раждането на дъщеря ми! Много съм щастлив от факта, че все по-често ми казват Панчо - бащата на Ева. Тя е модел. Имаше главна роля в епизод на „Откраднат живот”. Пее прекрасно. Определено съм един Горд баща!

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Обожавам професията си, но ще се кандидатирам  на местните избори за общински съветник. Пука ми за София и имам доста „Зелени идеи".

Каква е вашата представа за щастието?

Да обичам и да бъда обичан.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Оптимист, цветен, живописец!

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Дъщеря ми главно. Тя там е популярна. Пуска прекрасни снимки и видеа! Много ми е приятно, че давам интервю за EVA, след като дъщеря ми Ева имаше 3 фотосесии във вашето списание! Звучи свежо, нали - „Ева в списание EVA”!

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Този, който имам ми е достатъчен... Хаха. А съм и "скромен".

Може ли любовта да бъде безусловна?

Не! Определено Не!

За какво използвате парите си?

За свободата си.

С какво са свързани страховете ви?

Важното е да са под контрол.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Оптимизмът ми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР