Време е за Мангалица

Captain Cook представя

29 July 2019

В Будапеща има цели шест ресторанта, удостоени със звезда Мишлен, а пресечна точка в менюто им са специалитетите от Мангалица, унгарска порода прасета с 200-годишна история, която заедно с високата унгарска кухня изживява истински Ренесанс. Интересът на големите шеф-готвачи и на най-изисканите ресторанти по света към Мангалица не е случаен.

Познавачите сравняват вкуса и вида на месото на тези къдрокосмести прасета с това на най-разглезените телета в света – от породата Кобе. Силно мраморизирано, с ярък вкус, крехко и с високо съдържание на ненаситени мазнини, месото от Мангалица буквално се топи в устата, оставяйки незабравим и дълъг послевкус. Същевременно е и много полезно, и въпреки мазнината е диетично, затова е идеалният избор за онези, които държат не само на добрата кухня, но и на перфектната фигура.

Къдравите прасета Мангалица са „братовчеди“ на глигана и черната иберийска порода Пата Негра, като съчетават най-доброто от двата вида. Характерно за месото им е, че то е най-вкусно, когато е приготвено без много подправки, сложни сосове или допълнителна мазнина. Именно това негово качество го вкарва в менюто на Captain Cook със съвременното разбиране, че модерният лукс съчетава висококачествени пресни продукти с приготвянето им по начин, който запазва натуралния вкус и здравословните качества.

Легендата на Captain Cook започва още със създаването му. Един от най-успешните бизнесмени в България, собственик на най-голямата верига ресторанти Нарру с 22 заведения в цялата страна, създава Captain Cook като свой личен проект, който да отговаря на вкуса и отношението му към добрия живот.

Семпла, но качествена храна, луксозна, но уютна атмосфера, перфектно, но незабележимо обслужване, внимание към детайла и компания от ценители – това е формулата, превърнала Captain Cook в градска легенда, предаваща се от уста на уста. В ресторанта ще срещнете артистичния и бизнес елит на България, както и много чужденци.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР