Мадона: Късметлийка съм, че станах артист преди ерата на социалните мрежи

eva.bg 17 July 2019

Снимка: getty images

Според Мадона днес, в ерата на Instagram и всички социални мрежи, чието влияние и сила не могат да бъдат отречени в социума и начина на живот, е много по-трудно да бъдеш артист и да се докажеш като такъв.

Според кралицата на попа в настоящата реалност младите са заставени постоянно да се сравняват с другите, да търсят чуждото одобрение и съответно да правят това, което ще им донесе повече популярност в мрежата. Това е новата болест, с която младите трябва да живеят.

„Улавяш се как непрекъснато се съревноваваш с всички, как се питаш какъв точно трябва да бъдеш, как трябва да изглеждаш, за да се харесаш на останалите. Instagram има изключително негативно влияние върху младите. Днес те са роби на чуждото одобрение. И това е големият проблем. Но така не се чувстваш по-добре, този тип култура може да съсипе живота ти“, сподели Мадона пред The Sun.

Тя постоянно казва на 22-годишната си дъщеря Лурдес да не се обсебва от това как изглежда, от това, че хората постоянно ще я сравняват с известната й майка.

„Мъчно ми е за младите днес, които нямат възможността да израснат като такива, каквито искат да бъдат. Късметлийка съм, че направих от себе си артист преди ерата на смартфоните и социалните мрежи. Защото така имах времето да се развивам, наистина да израствам и да се превърна в човека, който исках да бъда. Нямаше го днешния товар на свободното осъждане в социалните мрежи, нямаше такова съревнование. Аз съм, която съм, именно защото отказвам да подвия коляно под натиска на конвенциите, в които обществото се опитва да ме впише като жена. Но днес става все по-трудно за артистите наистина да казват това, което мислят и да бъдат себе си“, допълва тя.

Не можем да се лъжем, че днес развитият Instagram профил не отваря повечето големи възможности и врати, за които преди съществуването на социалните мрежи е трябвало всеки да се бори ожесточено с талант и труд. Сега, ако си интернет сензация, можеш да изградиш кариера, независимо дали си талантлив, или не. А това звучи колкото обнадеждаващо, толкова и плашещо. Ползите от социалните мрежи са осезаеми и не е необходимо да се лишаваме от тях, ако са ни нужни. Но трябва и да си дадем сметка, че в това пространство трябва да се борим наравно (да, наравно) с всички други „интернет звезди“ (а те не са малко!), които са станали такива незадължително със заложби или някакви велики способности.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР