Десетте най-добри ресторанта в света

eva.bg 29 June 2019

Всяка година журито на „World’s 50 Best Restaurants“ правят класация на най-добрите ресторанти в света. Вижте кои се класират в челната десятка за 2019 г.

10. Maido в Лима (Перу)

Перфектното място за почитателите на фюжън кухнята, за която е характерно да смесва съставки от различни национални кухни по уникален начин. В този ресторант можете да се насладите на невероятни перуански съставки, съчетани съобразно японската кухня. Менюто е богато на морска храна.

9. Disfrutar, Барселона (Испания)

Disfrutar отваря врати през 2014 г. в Барселона и за кухнята му се грижат трима от най-добрите готвачи в Испания (Ориол Кастро, Матео Касанас и Едуард Ксатруч). Там ви се предлага „авангардно“ меню, което стига до 30 ястия.

8. L'Arpège в Париж (Франция)

След откриването си през 1986 г., този ресторант си спечели престижната звезда Мишелин, стана един от най-добрите ресторанти във Франция, а сега се нарежда до най-добрите в света.Менюто винаги е сезонно, за да може всички продукти да са свежи.

7. Mugaritz в Сан Себастиан (Испания)

Менюто тук се придържа към рецептите, характерни за баската област Гипускоа. Ресторантът е идея на шеф готвача Андони Луис Адурис. Ястията изглеждат впечатляващо и несъмнено в този ресторант храната е и изкуство.

6. Central в Лима (Перу)

Този ресторант отвежда гостите си на кулинарно пътешествие из Перу. В него се използват местни съставки и рецепти.

5. Geranium в Копенхаген (Дания)

Ястията тук черпят от даровете на природата, но са обиграни в иновативни технологии в кухнята. „Виновникът“ за това е шеф готвачът Расмус Кофоед. Ресторантът използва само органични, местни скандинавски съставки.

4. Gaggan в Банкок (Тайланд)

През последните четири години Gaggan е смятан за най-добрия ресторант в Азия, но сега носи още по-престижната титла на четвъртия най-добър ресторант в света. Менюто съдържа 25 ястия, които се променят всеки ден, спрямо настроението и вдъхновението на главния готвач. Рецептите се усъвършенстват постоянно.

3. Asador Etxebarri в Биская (Испания)

В този ресторант и най-простичките съставки са съчетани и приготвени така, че имат неповторим вкус. Шеф Виктор Аргуинзониз е притежава Asador Etxebarri и се старае да приготвя на клиентите си най-апетитните ястия.

2. Noma в Копенхаген (Дания)

Всяка година ресторант Noma попада в топ 10 на най-добрите ресторанти в света, а сега е на почетното второ място. Управляван от талантливия Рене Реджепи, този кулинарен рай винаги е препълнен. Резервациите се правят за много месеци напред. Там можете да се насладите на скандинавски специалитети, като готвачът се придържа към сезонното меню.

1. Mirazur в Мантон (Франция)

Призът „най-добър ресторант в света“ получава френският ресторант Mirazur. Той може да се похвали и с три звезди Мишелин. Тези, които са запознати с невероятните умения на шеф Колагреко, едва ли са изненадани, че първата награда отива именно в неговия ресторант. Той се стреми да използва най-пресните продукти от градините на ресторанта, както и с характерните за региона продукти, за да може да потопи клиентите си в уникалността на мястото.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР