Най-актуалните места за летни пътешествия из Европа

15 топ дестинации

Мария Младенова 20 June 2019

Котор

Времето е прекрасно, сезонът на отпуските започва. Независимо дали търсите почивка в града, романтично бягство, семейна ваканция, релакс на плажа, културно или гастрономическо пътуване, самостоятелно или в компанията на приятели, изборът е голям. Имате нужда от идея и повече вдъхновение? Заповядайте на едно пъстро европейско пътешествие из най-добрите и актуални места за пътуване на континента.

1. Будапеща, Унгария

Разположена на двата бряга на река Дунав, Будапеща е обединение на три градчета – Буда, Обуда и Пеща. Столицата на Унгария пленява почитателите на културата и историята с величествените сгради, разказващи многовековната история на града и зашеметяващата обстановка: предлага неповторима комбинация от култура, иновативност в кулинарията, предимствата на термалните води и средновековната атмосфера. Най-впечатляващите забележителности, които са задължителна част от списъка на всеки турист, посещаващ града, са: Унгарският парламент, Кралският дворец, Рибарският бастион и Националната опера. Перлата на Дунав е избрана за най-добрата европейска дестинация за 2019г. и определено го заслужава, защото освен един от най-красивите, тя е и сред най-чистите и безопасни градове в света. Будапеща предлага елегантността на Париж, архитектурното наследство на Виена, чара на Порто и приятния начин на живот на Стокхолм.

2. Брага, Португалия

Слънчевата Брага привлича туристи от цял свят със своите очарователни забележителности и спиращи дъха гледки. Градът е изпълнен с живот и предлага най-доброто от Португалия в приятна и топла атмосфера. Разхождайки се из улиците, ще имате възможността да се полюбувате на красотата на готическата му катедрала. Спрете се за романтична почивка в градината Санта Барбара или се разходете до върха на Bom Jesus do Monte. Брага е подходяща за авантюристи, любители на красотата, историята и хубавата храна и за тези, които търсят нови преживявания и открития. Красотата там е навсякъде около вас, само отворете очите си и Брага ще ви впечатли.

3. Монте Изола, Италия

Монте Изола е една от най-красивите дестинации в Италия. Разположен на езерото Изео, само на 2 часа от Милано, градът предлага най-доброто от Ломбардия само на няколко квадратни километра. Този великолепен остров, които се издига в средата на красивото езеро, е истински рай на Земята. Монте Изола забранява автомобилите и е носител на наградата "EDEN - Европейска дестинация с върхови постижения" от Европейската комисия.
Монте Изола вдъхновява велики художници като Кристо, които са избрали острова за една от най-красивите му художествени инсталации. Островът съблазнява туристите със своята природа, любопитни занаяти и местно производство продукти като салам, риб , диви аспержи, екстра върджин зехтин, сушени сардини, пресни домати или рукола. И местно вино, разбира се.

4. Мец, Франция

Ако искате да откриете една от най-модерните дестинации във Франция, Мец определено е мястото, където да отидете. Градът привлича артисти и пътешественици от цял свят. Млади дизайнери, инвеститори, стартиращи компании се установяват в Мец от години. Разположен в североизточната част на Франция и само на 82 минути от Париж с влак, Мец е идеалният град за кратка почивка. Неговата комбинация от търговски улици и крайбрежни алеи за разходки го прави идеален за пешеходци, колоездачи и хора, които търсят забавление и релакс. Парковете и градините са част от градския начин на живот, точно както оживените кафенета и барове. Тук лесно може да откриете храни с добро качество. Покритият пазар, сладкарниците, управлявани от награждавани готвачи, и многобройните ресторанти предлагат местни и международни деликатеси за всеки бюджет.



5. Познан, Полша

Полша е една от най-актуалните туристически дестинации, която не е за изпускате тази година. Харесвате историята и замъците? Тогава Познан е точно за вас с невероятната си възрожденска архитектура, огромния средновековен замък или цветните фасади на Стари Ринек. Харесвате ли пазаруването и изкуството? "Stary Browar" е един от най-красивите търговски центрове в света. Познан е един от най-зелените градове в Полша, предпочитан от много велосипедисти и пешеходци най-вече през лятото. А през зимата не пропускайте фестивала на ледената скулптура, единствен по рода си в Европа. Градът е домакин и на невероятни събития като "Етно Порт", един от най-добрите музикални фестивали.

6. Малага, Испания

Вместо изтърканите Барселона и Мадрид, тази година отидете в Малага! Разходете се по алеите на стария исторически център, вдишайте свеж морски въздух на кея или пийте коктейл в някой модерен бар. За панорамна гледка към града, отидете на Grande-Roue или се изкачете до върха на Gibralfaro Castle. Подарете си приключение в "Caminito del Rey", една от най-красивите природни забележителности в Малага. И накрая, насладете се на момент на чисто блаженство в един от великолепните хамами. Знаменитото минало е оставило своя отпечатък в Малага, която дори обновена, носи духа на Ренесанса и впечатлява своите посетители.

7. Женева, Швейцария

Женева е изненадваща, искряща и перфектна за почивка в града, предпочитана е от любителите на пазаруването, културата и природата. Женева предлага голям избор от неповторими преживявания. От бреговете на най-голямото езеро в Западна Европа само за един час ще се озовете в подножието на Монблан, най-високия връх на континента. Известна като родното място на часовникарството, Женева ще ви омагьоса с разнообразен и очарователен пейзаж.

8. Цавтат, Хърватия

Хърватия е една от най-красивите страни в света, а Цавтат, разположен на Адриатическото крайбрежие, е истинско бижу. Неговата природа, богатото културно-историческо наследство, както и разнообразието от услуги, отговарят на изискванията на днешните туристи, което го прави една от най-атрактивните дестинации на Адриатическото крайбрежие. Цавтат предлага за всеки по нещо. Може да се разхождате, да карате колело, да яздите кон или да се отдадете на екстремните водни спортове. Подходящ е също и за семейна почивка, за да се насладите на слънце, плаж и активна почивка.

9. Братислава, Словакия

Братислава е модерен град, разположен на р. Дунав, където вековната история се съчетава с вълнуващото настояще. Ако търсите градска почивка, опознаване на месната култура, изключителна кухня, страхотни преживявания и неповторима атмосфера, Братислава е мястото, където ще намерите всичко това. Столицата на Словакия е дом на впечатляваща архитектура и забележителности, наследени от вековната история. Доминиращият триъгълник - Братиславският замък, мостът СНП и катедралата Св. Мартин - предлагат комбинация от невероятни панорамни гледки към града, прекрасни кулинарни изживявания, и едновременно напомнят за богатата история на града.

10. Сент-Максим, Франция

В сърцето на залива на Сен Тропе, Сент-Максим е кътче от рая, идеална дестинация за почивка със семейството или любимия човек. Разположен между Прованс и Френската Ривиера, градът е автентичен, топъл и приветлив. Той е известен в цял свят с красотата на своите пейзажи, тюркоазените води и безкрайните си плажове. Градът е популярен сред туристите заради автентичната си провансалска атмосфера. Ако искате нови изживявания, да се запознаете с интересни хора, да откриете нови вкусове, тук определено е мястото за вас. Пристанището е една от най-впечатляващите атракции в града, а крайбрежната улица е осеяна с барове и ресторанти и предлага различни забавления.
Насладете се на храните, които са местно производство и опитайте френското розе. Отидете на парасейлинг над красивите червени скали и завършете деня с традиционната френска игра петанк. Сент-Максим е единствен по рода си и те очаква.

11. Динан, Белгия

Динан се превръща в „Кралица на Instagram” и една от най-модерните дестинации в Европа. Този очарователен град, разположен в южната част на Белгия, няма за какво да завижда на други големи белгийски туристически дестинации, като възвишеният Брюж или оживения и искрящ Антверпен. Той има всичко нужно, за да впечатлява туристите.
Веднага щом стигнете до Динан, панорамата ще ви плени: река Маас и скалите оформят тази красива гледка като пощенска картичка. Посетете църквата, стигнете до върха на Динан и открийте Цитаделата, крепост, която предлага великолепна гледка към река Маас и една от най-красивите долини в Европа. Не пропускайте "Leffe Blonde", известната бира, която се приготвя от монасите от абатството Дева Мария от Лефе, само на няколкостотин метра от Динан. Тук имате възможността да посетите и къщата на Адолф Сакс, който е изобретил саксофона. Динан е гаранция за незабравимо преживяване, съчетавайки културен, исторически и градски туризъм.

12. Атина, Гърция

Слънце, вкусна храна, култура, нощен живот, паметници, море, синьо небе… Добре дошли в Атина, една от най-добрите дестинации в Европа! Гръцката столица е родното място на демокрацията, люлката на европейската цивилизация, град с над 3000-годишна история, който задължително трябва да посетите поне веднъж в живота си. Атина е сред първите 15 дестинации всяка година и непрестанно привлича пътници от цял свят. Вдъхновена е от историята и се фокусира върху културните и икономическите въпроси на утрешния ден. Пътуващите обичат нейната архитектура, квартал Плака, паметниците, вкусната храна, модните магазини, но също и нощния живот. Близостта до морето (15 минути от центъра) го прави много привлекателен. Пролетта е най- подходящият сезон за посещение на града - времето е слънчево, но все още не е прекалено горещо и целият град е оцветен с красиви цветя.

13. Котор, Черна гора

Котор е автентичен, очарователен и пленителен. Градът е подходяща дестинация за почивка. Той смесва спокойствие и авантюризъм и това го прави отличен избор за тези, които не могат да решат дали да прекарат активна или релаксираща слънчева почивка или да открият култура и история, семейна почивка или романтично пътуване. Ако сте се отегчили от големите европейски столици, починете си в Котор. Той е подходящ за всеки. Не забравяйте да посетите которския залив „Бока Которска“, един от най-красивите заливи в Европа.

14. Рига, Латвия

Рига е идеална дестинация за откриване на нови хоризонти. Предлага безпрецедентно съчетание от архитектура, история, съвременност, модерни кафенета и ресторанти, търговски улици, предлагащи както традиционни продукти, така и продукти от местни дизайнери. Рига е приветлив и динамичен град, цветна и искряща дестинация, идеален за гастрономи или архитектурни ентусиасти. Старият му исторически център е пълен с традиционни ресторанти или такива с фюжън кухня. А традиционната латвийска баня е задължителна част от почивката ви в Рига.

15. Флоренция, Италия

Флоренция е несравнима: красотата, светлината и атмосферата ще ви съблазнят. С множество музеи, очарователни църкви и вкусни ястия, Флоренция е с италиански чар. Градът от векове е вдъхновявал най-великите художници и артисти в света на изкуството. Неговата архитектурата е изключително богата, а музеите, скулптурите и картините са известни по целия свят. Отрийте Флоренция, нейните зелени хълмове и невероятните гледки. Най-богатите семейства, като Медичите, направиха Флоренция световна столица на изкуството и оставиха на града безценно наследство. Тези съкровища ви очакват в една от най-зашеметяващите европейски дестинации.

Това бяха нашите предложения, сега е ваш ред да изберете къде да прекарате лятната си почивка и да се забавлявате.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР