13 въпроса към... Жюстин Томс

eva.bg 07 June 2019

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята нова онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Всеки петък на eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Казвам се Жюстин Томс и това не е псевдоним, а истинското ми име. Българка от арменски произход, ако се чудите защо се казвам така. Занимавам се с онлайн медии и онлайн маркетинг от края на 90-те. Преподавам, пиша статии и книги по темата. Децата, децата и компютрите, Интернет и уеб като цяло, развитието на уеб в бг, зелено - това са моите теми. Иначе обичам кафе, с приятели, на открито и игрите с децата си.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Семейството и най-близките приятели, разбира се. Важно е да имаме с кого да говорим искрено и задълбочено. Благодарна съм за моите близки хора.

Как тълкувате сентенцията "мълчанието е злато"?

Най-ценните неща, хора, моменти човек трябва да пази за себе си, в мълчаливо споделяне на мигове. В нашия социален ден - изцяло обсебен от мобилни комуникации и социални мрежи, е добре да намираме време за мълчание, за себе си, за споделяне извън публичното. Балансът за много хора в това отношение е трудно постижим.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Таен – не. Имам два блога - в тях подреждам интересни неща около мен - професионални и лични (най-вече супер яки хора, които срещам и книги, които ме докосват). Снимките в телефона са друг начин да имам „дневник“. Подреждам ги, кътам ги, пазя ги, защото са важни и ми дават уют и увереност.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Ежедневен е изборът, който правя и променя всеки ден мен и живота ми. Всяка малка крачка вчера ме е довела до където съм днес. Не вярвам в големите скокове и революции, а в усилията всеки ден да се променяме към по-добрата версия на себе си.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Не бих сменила професията си - обичам това, с което се занимавам - маркетинга, медиите, обученията. Смятам, че съм добра в това и не бих го сменила :)

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

Хубава книга, сред дървета в планината или на топлия пясък край морето, споделени мигове с любимите хора, малките победи, радостта от случайна среща на улицата, дочута мелодия, облак в небето, който ти напомня за някого.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Усмивка. Заедно. Напред.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Инстаграм е място за развлечение и почивка. Следвам доста интересни графици и художници-илюстратори. Вдъхновение е да следя какво споделят.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Много ми се иска да знам повече езици (говоря няколко, но не ми е достатъчно) и да мога да свиря на пиано.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Може. Всъщност единствената истинска любов е безусловната.

За какво използвате парите си?

Най-вече за учене и пътуване (пътуването също е учене).

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Денят.

Птичките, които пеят навън. Любопитството какво ще ми донесе сутринта и къде ще ме свари следобеда. Игрите с децата ми. Работата, която обичам.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР