Подкрепа за жените в Алабама

18 May 2019

Американските звезди открито изказаха възмущението си от забраната на абортите в Алабама (САЩ). Съгласно новоприетият в щата закон, абортите са официално забранени освен в случаите, когато бременността застрашава живота на жената и прекъсването й е доказано необходимо. При всички останали ситуации, лекарите помогнали за аборт ще бъдат застрашени със затвор.

Попзвездата Риана публикува в профила си в Instagram снимка на сенаторите на Алабама с текст: “Вие сте идиоти, които мислят че могат да взимат решения вместо американските жени. Губернатор Кей Айви, срам за вас!”

Певицата и актриса Лейди Гага публикува пост в Twitter: “Забраната на абортите в Алабама е повече от възмутителна, още повече, че с нея се толерират случаите на изнасилване и кръвосмешение. Как е възможно, лекарите спомагащи абортите да бъдат по-сериозно наказани от насилниците? Това е нелепо решение и аз се моля за всички момичета и жени, които ще пострадат от тази система.”

Против закона публично мнение даде и актрисата и модел Мила Йовович, която сподели в социалните мрежи своя лична история отпреди две години: “Бях бременна в четвъртия месец и се намирах на снимки в Източна Европа. Внезапно състоянието ми се влоши и започна преждевременно раждане. Бях в съзнание по време на процедурата и това бе един от най-ужасните моменти в живота ми. Жените трябва да могат да разчитат на професионална помощ в случай на аборт при реална необходимост. И никой няма право да им я отнема!”

 

1 КОМЕНТАР
1
Анастасия
18 May 2019, 23:00

А дали ще има подкрепа за неродените деца, които ще бъдат убити по изключително жесток начин и то от собствените си майки? Явно тях никой не ги пита, да мрат и толкова.
Това, че някой е звезда, не го прави нито морален, нито по-добър човек.

ТВОЯТ КОМЕНТАР