Когато кожата има нужда от рестарт

Александрина Петрова 22 April 2019

Снимка: Никола Миленов

Начинът ни на живот винаги се отразява пряко на кожата. Казват, че обаянието е не друго, а когато се чувстваш добре в собствената си кожа. И съм убедена, че е така. Но всяка кожа е уникална, изисква специфична и ежедневна грижа, за да може да изглежда сияеща и здрава.

Водя забързан начин на живот, който изисква ранно ставане, а денят ми обикновено приключва доста късно. Винаги съм имала чувствителна бяла кожа, към която трябва да подхождам внимателно. Затова никога не съм си позволявала да рискувам в козметиката.

Независимо, че се старая да водя здравословен начин на живот, да пия достатъчно вода и да спортувам, понякога кожата ми има нужда от допълнително помощ и подхранване в дълбочина. Ексфолирането на кожата е важна част от нейната грижа и трябва да се стараем да го правим правилно. С подходящия пилинг, който подобрява повърхността на кожата и възвръща блясъка й, мисията е възможна.

Разбира се, за мен е важно това да става лесно, бързо, приятно и у дома, когато отделям малко време за себе си, за да се поглезя и да си обърна внимание. Затова реших да опитам озаряващата маска Double Peeling от серията на Lierac –Supra Radiance.

Тя има детоксикиращ ефект, подхранва и възстановява кожата. Вулканичните микро-кристали ексфолират и изглаждат повърхността на кожата, като активират микроциркулацията и тонизират в дълбочина тъканите. За чувствителна кожа като моята, хубавата новина е, че маската има незабавен успокояващ ефект, а приятният аромат допринесе за това моят ритуал за красота да стане още по-приятен. Белият пчелник (многогодишно, сивозелено растение, растящо по буренливи места) оказва благоприятно влияние върху клетките на кожата, като наподобява ефекта на протеина NRF2, отговорен за здравия вид на кожата.

След първата употреба (като възнамерявам да ползвам маската най-много веднъж в седмицата, когато кожата ми има нужда от ексфолиране) кожата ми изглеждаше по-свежа, тонизирана и гладка. Хиалу-3 концентратът в продукта я беше подхранил, тъй като той повишава концентрацията на хиалуроновата киселина в трите слоя на кожата и тя се усещаше много по-мека. И всичко стана толкова бързо! Измих лицето си, нанесох маската, избягвайки околоочния контур и я оставих да действа за пет минути. След това с нежни кръгови движения ексфолирах кожата и изплакнах. Voilà! Бях готова да посрещна остатъка от деня.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР