Здраве в една чаша: Защо трябва да пием алкална вода

eva.bg 22 March 2019

Всичко, което приемаме като храна или напитки в ежедневието си, води до киселинност или алкалност в тялото ни.

Киселинно-алкалният баланс на организма е изключително важен. Дали една храна е алкална, или киселинна, се определя от минералното ѝ съдържание. Алкално-образуващите елементи са калий, натрий, магнезий, калций, желязо, а киселинно-образуващи са фосфор, сяра, хлор, йод, манган.

Каквото и да похапваме през деня, с него ние променяме киселинно-алкалната среда. Киселинните храни и напитки карат организма ни да издърпва от своите запаси алкални елементи, за да неутрализира тази киселинност и да запази слабо алкалното pH на кръвта и извънклетъчните течности.

Влияние върху киселинността оказва целият ни начин на живот – дали пушим, приемаме лекарства, радиацията около нас, стресът, прекомерното мускулно натоварване... Затова е трудно, но и жизненоважно да контролираме алкално-киселинния си баланс.

Приемът на алкални хранителни добавки помага на тялото ни да се поддържа в здравото си алкално състояние.Ако водата, която пием ежедневно, е допълнително алкализирана (до рН 9,5 – 10), тя успешно ще неутрализира излишъка от киселини и това има не една благотворност – по-добра обмяна на веществата, повишена енергия, по-силен имунитет, ускорени оздравителните процеси, забавено стареене.

Продуктите ALKA са създадени именно за активна алкализация. Чрез тях окислителното въздействие на всекидневния ни живот е компенсирано. Alka Drops e уникален минерален екстракт, който се добавя към питейната вода, увеличава нейната рН стойност и създава вълшебната алкална вода, така полезна за здравето ни. Ефектът на активното алкализиране чувствително се ускорява и с приема и на таблетките Alka, съдържащи натриев бикарбонат и магнезиев или калциев карбонат.

Здравето е на чаша вода разстояние!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР