Моят "вампирски лифтинг"

Защо реших да съживя красотата си с PRP терапия и мокронидлинг с Vivace RF?

Люба Вангелова 20 March 2019

Да си кажем истината в лицето: искаме да изглеждаме по най-добрия възможен начин за годините си, но независимо от тях. Какво означава това? Не лице, което е прекалено изпълнено с обем, нито прекалено опънато, а просто естествено изглеждащо. С напредването на годините излъчването ни да остава елегантно, красиво и благородно.

Ако до този момент не намерих причина, която да ме накара да вляза в кабинета на професионалиста, наближаващият абитуриентски бал на дъщеря ми се оказа такава. ОК, абитуриентката е тя, но аз съм майка й, за Бога! И аз се вълнувам и искам един ден снимките от събитието да получават оценки от типа: „охооо, браво“.

Благодарна съм на времената, в които живея и които позволиха да съществува алтернатива на пластичната хирургия като неинвазивните методи за подмладяване. Не просто неинвазивни, а такива, които причиняват минимален дискомфрот, напълно естествени са и след процедурата може да идеш на вечеря с приятели например. Такива, които с микро намеса постигат макро ефект. Условието ми беше тази намеса да бъде максимално натурална и да подпомага естествените процеси на организма ми, а не да вкарва чужди „помощници“ в тялото ми. Исках да бъде и с максимално дълготраен ефект за кожата. Така след проучване стигнах до идеята за PRP терапия, позната като „вампирски лифтинг“. Но все пак, за да се възползвам от късмета на начинаещия, взех генералното решение да я комбинирам с микронидлинг.

Нека първо ви запозная с PRP терапия! Помните условието ми: максимално естествена намеса. Какво по-естествено и безопасно от ресурса на собствения ми организъм – кръвта. Тромбоцитите в нея освобождават растежни фактори, които стимулират производството на колаген и еластин. А целта ми е подмадяване и уплътняване на кожата на лицето ми. Това, което прави PRP терапията е същото. Плазмолифтингът помага за възстановяване на загубения колаген. Това е метод за клетъчно подмладяване. Значи е рестарт за кожата, разбирате ли?! Въвеждането на тромбоцитите (посредством плазмата) засилват способностите на кожата да се регенерира – така тя става по-еластична, свежа и тонизирана. Плазмотерапията е напълно съвместима с останалите естетични процедури, което се оказа точно моята цел: процедура четири в едно. По-надолу ще узнаете какво имам предвид!

Какво е мокронидлинг? Макар и чуждица, тази дума веднага влиза в съзнанието ни с прякото си значение: минимално инвазивна процедура, която чрез микроигли нанася повърхностни пробиви в кожата, за да провокира оздравителен процес, чрез който се коригират несъвършенствата по повърхността й. Теорията е, че малките пробождания в кожата в определена зона изпращат сигнал на тялото, което „отговаря“ с производството на колаген и еластин, за да възстанови нараненото място. Хубавата новина е, че този колаген не е „изпратен“ да възстанови само „нараненото“ място, но и зоната около него. Така кожата възстановява еластичността си като цяло. Комбинираното действие на микронидлиинг и LED светлина действа чудодейно и връща младостта и блясъка на кожата, подобрява текстурата и тена й и активира клетките да произвеждат колаген.

ВРЪЩАМ СЕ НА ВЪПРОСА ЗАЩО ПРОЦЕДУРАТА Е 4-В-1: ТОЧНО ТОЗИ БОГАТ ЕФЕКТ ЩЕ ПОЛУЧА ОТ КОМБИНАЦИЯТА НА PRP ТЕРАПИЯ С МИКРОНИДЛИНГ VIVACE RF – ПЛАЗМОЛИФТИНГ, LED СВЕТЛИНА, РАДИОЧЕСТОТА И МИКРОНИДЛИНГ. ИЗБОРЪТ МИ Е PRP ТЕРАПИЯ С МИКРОНИДЛИНГ В КЛИНИКА DERMA VITA!

Има ли специфична подготовка?

Преди процедурата лицето се почиства идеално с мицеларна вода и измивен гел. След това се нанася упойка във вид на мехлем по цялата му повърхност. С него се престоява 30 минути. Що се отнася до PRP, взимането на кръв трае около 3 минути – нужна е около 10 мл кръв (колкото за рутинно изследване), която се взима в специална епруветка. Тук е важният акцент – в Derma Vita работят с Regen Lab, чиито китове са стерилни и сертифицирани. На дъното на епруветката ще забележите малко количество гел, за който китовете на Regen Lab притежават патент – той е важният компонент, който помага за прецизното отделяне на плазмата от клетъчните елементи и концентрира оптимално тромбоцитите по време на „центрофугирането“.

В какво се крие вълшебството на плазмата?

Тя съдържа растежни фактори, витамини, ензими, белтъци, хормони и осем пъти по-висока концентрация на тромбоцити сравнено с цялостната венозна кръв – около 60% от човешката кръв се състои от плазма. Тя именно е помощникът, който ще достави всички тези елементи в кожата ми, за да я събуди за нов живот. Това имам предвид под естествено регенериране. Плазмотерапията е идеална за ревитализация под очите – по време на процедурата д-р Паскова ми инжектира малко количество именно там. Това помага за уплътняване и за заличаване на тъмните кръгове.

Какво е усещането?

Ако сте си правили татуировка или микроблейдинг, подобно е. Ако не сте, представете си какво биха причинили микроубожданията по кожата ви, но все се пак имайте предвид, че те се осъществяват за части от секундата.

Боли ли?

Усещането е в пряка зависимост от индивидуалния ви праг на поносимост. В такива моменти обичам да се шегувам с мъжете. По времена терапията ръката на професионалиста движи накрайника с позлатени микроигли в определените зони на лицето. Убожданията са болезнени, но не на ниво истинска болка, особено след действието на упойката, с която стоите 30 минути преди самата процедура. Ако PRP терапията се провежда без комбинация с микронидлинг, на практика няма усещане, тъй като кожата е обезболена, а игличките, с които се доставя, са тънки и малки.

Колко е продължителността на една процедура?

Микронидлинг терапията трае общо около час – нанасянето на упойка, работата с апарата и нанасянето на успокояваща маска. В случая комбинацията с PRP терапия удължи процедурата с около 10 минути, за да се втрие плазмата в кожата на лицето.

Можете ли да се гримирате?

До 24 часа след процедурата – НЕ!

Можете ли да спортувате?

В деня след процедурата – НЕ! След това - ДА

Как да гарантирате максимални резултати от процедурата микронидлинг?

При неспазване на препоръките на дерматолога след микронидлинг терапията могат да се появят по-продължителни зачервявания и оттоци, които да попречат на отличния резултат. Спазвайте всички препоръки! Без компромис и без извинения! Това гарантира перфектния резултат!

Какъв е възстановителният период?

На практика такъв няма - процедурата е бърза, с минимален дискомфорт и още същия ден може да продължите с обичайния си начин на живот. Е, просто няма да носите грим. След процедурата единствените следи от нея бяха малки червени точици върху кожата ми (на следващия ден колегите ми се взираха отблизо, за да ги забележат). В следващите няколко дни може да забележите появата на леки и малки по размер синини по различни части на лицето (при мен се появиха само в зоната под едното око, които са причинени от събирането на кръв в дълбоките слоеве на кожата. Но те отшумяват буквално за ден-два. В следващите няколко дни настъпва забележимо и постепенно стягане на кожата. Пълният резултат се разкрива до един месец.

Важно за безопасната микронидлинг терапията е вида на използваните устройства. В клиника DermaVita се използва VIVACE RF – сертифициран професионален апарат за микронидлинг терапия, който отговаря на високите изисквания на Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ.

Финалния резултат от целия протокол за PRP терапия в комбинация с микронидлинг Vivace RF ще ви разкрия в следващ материал. В него ще отговоря и на още въпроси като: Как да определя най-подходящата терапия за мен?, Колко процедури са препоръчителни?, Колко дълго се задържат резултатите?, Какво трябва да знаете преди и след микронидлинг и PRPтерапия?, Как да изберете професионалиста?. Не знам за младежкото ми излъчване, но самочувствието ми се върна още след първата процедура!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luba Vangelova (@luba4power) on

1 КОМЕНТАР
1
Roza
20 March 2019, 13:32

Голяма цел! Големи инвестиции за едни снимки и изхвърляне в социални мрежи "снимките от събитието да получават оценки от типа: „охооо, браво“

ТВОЯТ КОМЕНТАР