Предизвикателство към младите ни кинаджии

27 February 2019

Деси Тенекеджиева

По случай своя 10-ти юбилей Фондация за изкуство „Стоян Камбарев“ отправи смело предизвикателство към младите кинотворци - нова Награда за кино 355.

3-ма млади кинорежисьори, избрани от международно професионално жури, трябва да заснемат и да предадат 5 минутен игрален филм само за 5 дни. На тримата финалисти, Фондацията ще осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studios, с възможност за ползване на всички декори, снимачна техника, осветление, звук, реквизит и гардероб. В заглавието на филма трябва да присъства числото “10”, което да се вплете в сюжета, при пълна свобода на тема и жанр.

Победителят ще получи специална статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за следващия му филм от партньорите на Фондацията NOVA Film, UFO Studios и ARS Digital Studio. Първият носител на Награда за кино 355 ще бъде избран интерактивно от публиката на живо по време на Церемонията за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2019 на 17-ти април в Балната зала на Военния клуб.

Забележителното 9-членно международно жури, което ще селектира финалистите, е съставено от Фил Рот и Джеф Бийч (създатели на  UFO Film and TV Studios и продуценти на над 100 игрални и ТВ филма, за Universal, Warner Brothers, Sony, Paramount, Columbia-Tri-Star), топ операторът и продуцент Иван Тонев, Том Витале, който е сред най-успешните световни дистрибутури и продуценти на филми, вицепрезидент на SyFy и Universal Network Television в продължение на много години, хитовият холивудски режисьор и сценарист Дон Майкъл Пол,работил за MGM и всички други големи студия, Марк Самърс - един от най-утвърдените международни кастинг директори, сценаристът проф д-р. Станислав Семерджиев-ректор на НАТФИЗ, Валерия Стойкова от Matchpoint Production и Деси Тенекеджиева.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР