Съвършената супа от тиква

Диана Шингарова 07 март 2019

Необходими продукти: 2 с.л. зехтин, 1 глава лук, ситно накълцан, 3 скилидки чесън, настъргани, 2 ч.ч. сварена тиква, 2 с.л. свежи листа мащерка (плюс допълнително за декорация), 3/4 ч.л. сол, 1/2 ч.л. смлян кимион, 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер, 1/8 ч.л. джинджифил, 1/8 ч.л. кайенски пипер, 2 ч.л. зеленчуков бульон, 2 ч.л. кленов сироп, 2 ч.л. пълномаслена сметана, запечени тиквени семки, сушени домати и морска сол за сервиране

Начин на приготвяне: Загрейте зехтина на средна температура, добавете лука и чесъна и гответе 3-4 минути. Добавете пюрето от тиква, мащерката, солта, кимиона, черния пипер, джинджифила и кайенския пипер. Добавете 4-5 чаши зеленчуков бульон. Приготвям го, като в 1,5 литра вода слагам обелки от лук, целина и морков. Гответе, докато супата добие желаната гъстота.

По желание добавете кленов сироп и сметана. По желание, като свалите от огъня, разбъркайте с пасатор, за да бъде консистенцията идеално гладка.

Гарнирайте и поднесете топла. Добавете хрупкав елемент, като поръсите с печени тиквени семки, морска сол, листенца мащерка, черен и червен лют пипер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР