Джулия Робъртс: Никой няма право да съди другия

Актрисата е погълната от своя голям проект като продуцент – филмът Ben is Back (Бен се завърна), в който играе майка на момче, върнало се у дома от клиника за наркомани

Лилия Илиева 05 February 2019

Снимка: getty images/guliver

Когато научават, че Джулия Робъртс ще им партнира в „Бандата на Оушън“ (Ocean’s Eleven (2001), Брад Пит и Джордж Клуни й пращат картичка с шеговит надпис: „Печелиш по 20 на филм!...?“. Имат предвид 20 милиона долара. И е така. Джулия Робъртс е първата актриса в Холивуд, която се осмелява да поиска такъв висок хонорар. И го получава за участието си във филма „Ерин Брокович“. За същия филм печели и Оскар, и Златен глобус. Усмивката и талантът й се мерят в много карати.

На 28 октомври Мисис Хубава жена навърши 51 и за 30-годишната си кариера в Холивуд е изиграла 61 роли. Филмите й в цял свят са спечелили 2.8 милиарда долара, а самата Джулия Робъртс е деветата най-високо платена актриса за 2017 г. Живее в Малибу, Калифорния, Ню Йорк и в Таос, Ню Мексико. Сред приятелите й са Брус Уилис, Том Ханкс, Джордж Клуни, Брад Пит, Сюзън Сарандън, Натали Портман, Дейвид Летерман. Нарича Шърли Маклейн своя най-добра приятелка и свой ментор. Фенка е на Манчестър Юнайтед, ходи на мачовете им, посещава тренировъчни лагери на отбора в Калифорния. Левичарка е и едно от най-любимите й занимания е да плете. Джейсън Патрик, Лиъм Нийсън, Матю Пери са й бивши гаджета. Кийфър Съдърланд – бивш годеник, Лайл Лъвет – бивш съпруг. След всичко това на 51 Джулия има двама сина и една дъщеря от съпруга си от 16 години насам Даниел Модър и смята, че по-добрата част от живота й е в разгара си.

„Преди да стана на 50 миналата година, споделя Робъртс, Дани, мъжът ми, ме попита какво искам да правим на рождения ми ден. Пожелах да прекараме пет дни сами. Сутринта, в която се събудих, закръгляйки 50, Дани лежеше до мен. Беше невероятно хубаво, но мисълта за децата... не ми даваше мира. По пътя към близкия град, където мислехме да пием кафе, се отбихме в един магазин за сърф. Минах през тоалетната и на връщане гледам – Дани вдигнал огромна сърф дъска. Пита харесва ли ми. Много е голяма, казвам. За какво ни е? Той я наклони и зад нея изкочиха децата. Изкрещях от радост и изненада. Денят стана истински пълен и щастлив. Мислех, че са на различни футболни мачове. Бяхме се чули няколко пъти поотделно с всяко от тях. Дори приятели ми пишеха есемеси за резултатите от мачовете и че децата са добре. И ето го моето богатство направи празника ми красив. Това е най-важното за мен – моите близки и любовта, която имам в живота си.“

Очевидно Джулия Робъртс е толкова добра в романтичните комедии, с които стана известна („Хубава жена“, „Нотинг Хил“, „Булката беглец“), защото тя самата е романтична.

Най-новата й роля обаче е съвсем различна, много драматична и сериозна. В дебютния телевизионен сериал на американския гигант в онлайн търговията Amazon – Homecoming, или „Завръщане у дома“, Хубавата жена играе ролята на психоложка в център, помагащ на адаптацията на завърнали се от фронта войници към цивилния живот. Робъртс е и изпълнителен продуцент на 10-серийния психологически трилър, анонсиран от онлайн платформата като апокалиптичен трилър. Според актрисата историята е въздействаща и човечна, особено в частта си, разказваща за дългия път, който ветераните трябва да извървят в опита си да се адаптират отново към обществото. „Невъзможен пъзел за описване и разказване, в който има две различни мои аз“ – споделя Робъртс. 

Другият голям проект на актрисата е филмът Ben Is Back (Бен се завърна). В него синът на режисьора „Манчестър край морето“ Лукас Хеджис играе момче, върнало се в дома си за Коледа от клиника за наркозависими. Робъртс е неговата майка, която осъзнава, че синът й е много далеч от това да се възстанови. Актрисата споделя, че през цялото време на снимките й е било важно да си напомня, че никой няма право да съди другия, особено за ситуация, за която не знае нищо.

„Обичам романтични комедии, обичам да играя в тях, да бъда част от тях и да ги гледам, споделя тя, – но когато имаш известен житейски опит, настъпва момент, в който се обръщаш към по-голяма дълбочина или просто започваш да играеш родител на главните герои в романтичния жанр.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР