Задава се най-скъпият развод в историята

eva.bg 10 January 2019

Джеф и Макензи

Снимка: getty images/guliver

След 25 години брак създателят, съсобственик и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос и половинката му Макензи се развеждат. В официално изявление един от най-богатите мъже на планетата обяви края на брака им. Той бе принуден да го направи публично, защото искаше да изпревари сензационното папарашко разследване на National Enquirer, които са документирали изневярата с любовницата му Лорън Санчес.

Както нашето семейство и близки приятели вече знаят, след дълъг период в търсене на любовта и пробна раздяла, ние решихме да се разведем и да продължим живота си отделно. Но дори в началото на връзката ни да знаехме, че след 25 години брак ще се разделим, пак щяхме да го направим“, каза в изявлението си Джеф Безос.

Нищо не се споменава за финансовата част около развода, но той очевидно ще е един от най-скъпите в историята. Богатството на Безос се оценява на 140 милиарда долара, като по-голямата част от тях са от 16-те процента от акциите на Amazon, които в момента притежава. Какво ще получи съпругата му след 25 години брак все още не знаем, но със сигурност няма да е малко. Още повече, че изневярата на Джеф е продължавала месеци наред, което журналистите доказват в разследването си.

Макензи е жената, подтикнала невзрачния Джеф да създаде платформата amazon, неговият пръв и единствен служител в началото, майка на четирите му деца (едното от тях осиновено). Повече за историята на Джеф и Макензи Безос може да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР