Каква е тайната на хубавата коса?

Има ли ги наистина митичните еднорози на грижата за косата, които с едно нанасяне връщат блясъка, еластичността и жизнеността? Отговаря Горян Стоянов от Hair Design Studio

28 December 2018

Сигурно сте забелязали, че в прекрасния свят на рекламите косата на жените винаги се спуска тежко като театрална завеса или подскача в ритъм с походката. Всички знаем, че в реалния живот не става точно така.

Красивата коса е въпрос на грижа, а ние невинаги можем да й посветим времето, което тя заслужава. Затова търсим вълшебните продукти, които рекламата ни обещава.

Има ли ги наистина митичните еднорози на грижата за косата, които с едно нанасяне връщат блясъка, еластичността и жизнеността?

Горян Стоянов от Hair Design Studio

На този въпрос отговаря Горян Стоянов от Hair Design Studio. Горян е коафьор и стилист с дългогодишна практика и дълъг списък постоянни клиентки. Работил е с козметични продукти на водещи фирми. Освен, че познава жените и техните желания, свързани с прическата, Горян знае и решенията, които работят най-добре.

Много се говори напоследък за чистите, естествени съставки, мода ли са те или наистина са ефикасни в грижата за косата?

Естествените масла, протеини, екстракти и липиди позволяват косата и кожата да бъде подхранвана и възстановена. Разбира се, не можем да загърбим технологията, живеем в 21 век. Lautus използват най-иновативните технологии в намирането и използването на естествените съставки. С напредъка на изследванията се постига 99,6% натуралност на продуктите, което е значителен успех. Може би това са „тайните съставки“ – естествените. Комбинирани оптимално, те усилват благотворните си ефекти, при това без косата да се утежнява и задушава, както със силикона и неговите производни.

Не без значение е също, че в Lautus се използват чисти, изцяло биоразградими опаковки, които не само не влияят на качествата на продукта, но и не замърсяват природата, което също не е без значение.

Коя е "тайната" съставка на шампоана Lautus? След измиване с него косата е лъскава и чиста, и изглежда добре дори на четвъртия ден?

Тайната на здравата коса е на първо място да бъде добре измита и хидратирана, без да се изсуши. Шампоанът на Lautus прави точно това. Базиран е на естествени съставки, които измиват косата дълбочина без да я „премиват". Получава се ефектът на „стъклената коса" заради протеините от бамбук, които се интегрират в липидния слой и дават еластичност, здравина и блясък.

Повечето жени избягват маската, тъй като се опасяват, че съставките утежняват косъма и омазняват скалпа. Маската на Lautus възстановява косата, същевременно се измива лесно и оставя приятно усещане. Да не говорим за аромата - деликатен, лек и изтънчен...

Маската има неповторим мигновен ефект на отпускане и възстановяване в дълбочина, защото е базирана на масло от шея, то работи превъзходно в комбинация с останалите масла и екстракти.

Има ли Lautus решение за слаба и изтощена от третиране коса?

За подобни проблеми, които, между другото, не са рядкост, Lautus има няколко продукта: Active spray, Taming cream и Slick drops. И трите продукта имат UV&HEAT PROTECTION. Тяхната основна функция е да предпазват косата и скалпа от заобикалящата агресивна среда, използването на преса, маша, сешоар, замърсен въздух, препарати във водата и вредните ултравиолетови лъчи.

Марката е разработила и патентовала уникална Aqua Save System, за по-добро интегриране на активните съставки и запазване на здравословното ниво на влажност.

Каква е ролята на активния спрей Lautus за след измиване?

Active spray действа като невидима, но надеждна защита. Той прави филм, който запазва влажността, дава еластичност и блясък, без да омазнява и утежнява косъма, така че може да се нанася и в корена, както и по дължините, понеже не позволява върховете да цъфтят и предпазва от неблагоприятните фактори на средата.

Ако трябваше да избeреш само един от серията продукти за коса - кой би бил той?

Трудно е да се избере само един продукт. Разбира се, без шампоан не може, но продуктите така са разработени, че да може да се ползват поотделно, но и всички заедно. И когато се следват стъпките, дават гаранция за прекрасна и здрава коса. Но на мен фаворит ми е Slick drop, това е флуидно олио с екстракт от моринга, което придава неповторим блясък и мекота на косата и кожата.

И нека не забравяме, че ЗДРАВАТА КОСА Е ВИНАГИ НА МОДА!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР