Брадли Купър винаги взема своето

Брадли Купър и Лейди Гага приковаха вниманието на всички с дебютния режисьорски филм на Купър „Роди се звезда", в който двамата изпълняват главните роли. Залагаме си достойнството (не че ще страдаме особено, ако го изгубим), че филмът ще е сред основните играчи при следващото раздаване на Оскарите

Ирина Иванова 31 October 2018

Снимка: getty images/guliver

Сега той е щастлив и дори не се страхува да го каже на глас. След 15 години скитане „от филм във филм“, Брадли Купър най-после намери мястото, на което се чувства най-щастлив и колкото и да е странно, това място не е леглото на супермодела Ирина Шейк, с която са заедно вече две години и имат дъщеря Леа, а режисьорският стол. Купър отдавна се готви за този скок – в повечето от интервютата си през последните... много години той неизменно говори за голямата си мечта да стане режисьор. И ето че сега най-после го направи. Защото Брадли Купър винаги взема своето.

Голямото шоу за Купър започва преди 15 години, когато макар да се е снимал тук и там, а горещо-сините му очи (синьото май наистина може да е най-топлият цвят) да са успели да го изтеглят от огромната маса преливащи един в друг актьори, „славата“ му все още е на етап: „Този съм го гледал някъде! Къде, по дяволите, беше обаче?“

През 2003 г. той се добира до заветна роля в сериал при известен режисьор – сериалът е Alias, режисьор е Джей Джей Ейбрамс, участва и Дженифър Гарнър, тогава неизвестна колкото и той. Ролята на Брадли обаче е глуповата и се свежда до това да води някакви разговори с Гарнър. Пълна скука и на ръба на провала! Тогава той започва да преследва бедния режисьор навсякъде – на снимачната площадка, в бара, на улицата, у дома, на живо и по телефона – и да го моли да промени съдбата на героя му: „Нека да убия някого, да спя с Дженифър и въобще – да си имам собствена мисия“. Накрая на Ейбрамс му писва и наистина променя ролята му. Оттогава Брадли знае какъв е начинът да получи онова, което иска – просто не се отказва.

В онези години Купър все още се бори с алкохолната си зависимост, с която пък бори огромната си амбиция, комбинирана с факта, че е момчето от никъде и катеренето му към върха на хълма Холивуд, образно казано, прилича повече на пълзене. Брадли признава за алкохола много по-късно – чак когато е достатъчно известен, за да се интересуват от драмите в живота му.

Той сам избира да бъде актьор – за ужас на родителите си, които години наред спестявали пари наистина от закуски, за да му дадат отлично образование в скъпо училище с мисълта, че синът им ще стане финансист. Баща му е ирландец, роден в Америка – едър, висок, мълчалив и затворен, а майка му – дребничка бъбрива италианка. Любовта си към киното (но и към алкохола) Брадли дължи на баща си, който го води още като дете на велики, но напълно неподходящи за възрастта му филми като „Апокалипсис сега“ на Копола и „Човекът слон“ на Дейвид Линч. Двамата просто отиват до киното, гледат филм и се връщат у дома в почти пълно мълчание. Въпреки това този ритуал ги прави близки. Когато обаче Брадли Купър съобщава на родителското тяло, че няма да става финансист, а ще се запише в Актърс студио, дори баща му проговаря: „За това ли ти дадохме такова образование!“ Само че, както стана вече ясно, Брадли винаги взема това, което иска.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР