Eдър бял боб с песто от лозови листа от Крит

Диана Шингарова 11 октомври 2018

Снимка: Диана Шингарова

Няма да повярвате колко хубаво песто ще получите от мента и лозови листа. В комбинация с останалите продукти ястието става незабравимо.

Необходими продукти: 6 чаши сварен едър бял боб (около 2 чаши суров), 2 чаши нарязана бейби рукола, 1 чаша нарязан пресен магданоз, 4 стръка зелен лук, ситно нарязан, настъргана кора от един лимон За пестото: 12 саламурени лозови листа, изцедени, почистени от дръжките и бланширани, 1 чаша свежи листа мента, 4 скилидки чесън, обелени и нарязани, 2/3 чаша запечени кедрови ядки, сол и пипер на вкус, 2/3 чаша студено пресован зехтин, добавете и още, ако желаете.

Накиснете боба от предната вечер. Отстранете го от огъня, когато е леко сварен, нека да остане ал денте, и го подсушете.

Начин на приготвяне: Нарежете грубо лозовите листа и ги сложете в кухненския робот с приставката за рязане. Добавете ментата, чесъна и ядкитe. Пасирайте, докато сместа стане на гъста паста. Постепенно добавете зехтина, докато получите гъст, но течен сос. Подправете със сол и черен пипер.

Комбинирайте с боба, руколата, нарязания магданоз, лука и настърганата лимонова кора в купа за сервиране. Поднесете незабавно.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР