Мини галети с круши

Фин и елегантен десерт, в тон с есенния тренд

Мануела Панайотова 30 септември 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Дъждът отми летните песъчинки, а вятърът все по-силно вика есента. Тя идва с топлите цветовете на стар бакър, избеляло слънце и спокойна красота.

Предлагам ви една бърза и лесна рецепта за мини галети с круши - фин и елегантен десерт за всяко време от деня и в тон с есенния тренд.

Използвах 140 г пшеничено брашно, 140 г ръжено брашно, 180 г масло, 80 г много студена вода, 30 г захар, 4 г сол, 4 зрели круши, 1 разбито яйце.

Как ги направих: В купа смесих брашната заедно със захар и сол. Размесих добре. Прехвърлих в миксер, добавих нарязаното на кубчета масло и с помощта на приставка за тесто разбърках до пясъчна текстура. Добавих водата и отново миксирах, до хомогенна маса.

Прехвърлих тестото на чиста повърхност и премесих за няколко секунди. Покрих с фолио, направих го на диск и прибрах в хладилник за 3 часа. След това го разделих на 8 парчета, всяко по около 70 г. Разточих всяко парче върху набрашнена повърхност, като се опитах да му придам овална форма. Тестото трябва да е тънко. Прибрах в хладилник, докато подготвя крушите.

Разрязах крушите на две половини, издълбах ги в средата където са семките, обърнах ги с кората към мен и направих ветрилообразни разрези. Поставих във всяко разточено парче по половин круша и оформих тестото около нея. Прибрах отново в хладилника за 30 минути. Включих фурната на 180 С. Прехвърлих галетите върху тава застлана с домакинска хартия. Намазах тестото с яйце, поръсих със захар и бадеми и изпекох за 35-40 минути.

По желание може да поднесете изпечените галети със захарен сироп или крем ванилия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР