Стилът на… Пенелопе Крус

Любими визии от още по-любима актриса

Александрина Петрова 23 June 2020

Снимка: getty images/guliver

Пенелопе Крус – една от най-иконичните брюнетки в библията на холивудските звездите. Освен с безспорен актьорски талант, който многократно е доказвала и продължава да доказва, Пенелопе владее и изкуството на това винаги да бъде безупречна във визията и стила си. Умението й да знае точно какво й отива и как да подчертава най-добрите си страни, е една от причините актрисата да бъде известна с вкус и естетически усет.

„Израснах в салона за красота на майка ми. Определено знам на какви чудеса е способен гримът. Мама правеше жените красиви – косите им, ноктите им... След училище отивах там и се прествувах, че пиша домашни, а всъщност слушах как тези дами споделят с нея най-съкровените си тайни. Това време, което имаха само за себе си, им действаше толкова терапевтично – за тях това беше повече от подстригване. А за мен салонът беше първото актьорско училище“, споделя тя.

На чудеса е способен и усетът й към модата. Неслучайно тя стана една от музите на Карл Лагерфелд, а самата Пенелопе признава, че от малка е вярна на Chanel и се възхищава на облеклата на бранда. Неведнъж сме я виждали в тоалети от емблематичния френски бранд.

Не може да не отбележим, че именно Пенелопе Крус бе избрана да изиграе Донатела Версаче в сериала „Убийството на Джани Версаче“. И ако Донатела не проявяви особен интерес към самия сериал, то тя недвузначно коментира, че се радва, че личността й ще бъде пресъздадена не от друг, а от Пенелопе Крус.

Както в избора си на тоалети, така и в грима, актрисата е обрана. Не прекалява с цветовете, нито с аксесоарите. Но какъвто и акцент да избере, винаги е правилният. Елегантността обаче е най-отличителната черта, която можем да припишем на стила й. Независимо дали е на червения килим или в ежедневна обстановка, Пенелопе излъчва грация и изящество. Обикновено подчертава очите си с малко сенки или тъмен молив, а устните – с червило в телесен цвят.

За красивия си  външен вид актрисата не разчита толкова на козметични процедури, колкото на начин на живот: „Повярвайте, че вашият стомах е вторият ви мозък“, категорична е Крус. Неведнъж е споделяла, че правилното хранене, приемането на витамини, пробиотици и ензими са ключът към безупречния външен вид.

Визиите на Пенелопе за червения килим са може би най-интересната част от гардероба и стила й. Това е така, тъй като тя залага на класиката – тоалетите й са вдъхновени от тези на легендарни актриси като Грейс Кели и София Лорен. Очевидно е, че носителката на Оскар обожава винтидж роклите и техните елегантни силуети, които са като извадени от кинопремиера през 60-те.

Пенелопе не се страхува да носи червено! Тя се отличава от останалите звезди с екзотичната си привлекателност, а какво по-екзотично от дръзка червена рокля?

В нейния стил „секси“ не означава „разголена“. Тя винаги избира такива тоалети, които покриват тялото й, но по прекрасен начин подчертават фигурата й.

Актрисата не е любител на принтовете, а на монохромните визии, изградени на базата на един плътен цвят. Това допринася за постигането на често търсен ефект - издължаване на фигурата и умаляване на талията. Принтовете визуално придават обем, а Пенелопе харесва изчистените контури и линии в облеклото си. Всичко това придава на стила й специфична изтънченост и неподправена грация, които съвършено прилягат на пълнокръвния образ на Пенелопе Крус.

Вижте в галерията ни едни от най-любимите ни визии на една от най-любимите ни актриси.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР