Майките на мъжете, които искат да превземат света

Ако е вярно, че до всеки успял мъж стои една успяла жена, то не изключвайте майките от това уравнение

eva.bg 10 October 2018

Мей Мъск и Илън Мъск

Снимка: getty images/guliver

Представяме ви майките на няколко популярни и успели мъже, които мечтаят смело, целят се високо, не се страхуват да поискат да превземат света и в крайна сметка го правят. Общото между тези жени е, че са гласували доверие на децата си и са ги накарали от малки да повярват на една основан максима – всичко е възможно. И те го доказват на практика, защото  никога не са живели с усещането за граници.

Мей Мъск

Наскоро тя навърши 70 години, но смело заявява: „За последните 50 години не съм работила толкова много, колкото през изминалата 2017“. Мей Мъск е майка на милиардера Илън Мъск, създател на PayPal, Tesla, SpaceX.

Тя е на 15 години, когато започва кариерата си на модел, която въпреки белите й коси все още не е приключила. Нещо повече – в момента е в своя пик, след като подписа договор с IMG Models, представляващи Жизел Бюндхен и Джиджи Хадид. Може да я откриете на страниците на едни от най-известните списания, да я видите като рекламно лице на едни от най-големите брандове. Тя е майка на 3 деца и баба на 10 внуци, но никога не си е и помисляла да намали темпото или да се оттегли в заслужена почивка.

Мей се омъжва за инженера Ерол Мъск през 1970, а девет години по-късно се развеждат, като тя остава сама с трите им деца. Освен Илън, има още един син и една дъщеря. Емигрират почти без никакви средства от Южна Африка, където тя е живяла почти през цялото време, в родната й Канада. Започва работа на няколко места, за да издържа децата. „Когато се преместихме в Канада, три седмици трябваше да чистя жилището, което взехме под наем, за да бъде годно за живеене. Помня, че си счупих ноктите, при което дъщеря ми се притесни, че ако си нараня ръцете, няма да ме наемат за фотосесии и съответно няма да имаме с какво да живеем. Беше ми трудно, не е лесно да живееш под бремето на бедността, но никога не съм изпитвала самосъжаление, защото именно трудностите ме мотивираха да се движа напред, да продължавам“, казва тя.

Научила е и трите си деца да работят, да са предприемчиви и да не се отчайват. Те се издържат сами по време на следването си. В момента другият й син Кимбал е собственик на верига ресторанти, а дъщеря й Тоска е режисьорка.

„Когато на 15 започнах да работя като модел, ми казаха, че на 18 кариерата ми вече ще е приключила. А вижте ме сега – на 70 най-накрая мога да се нарека Cover Girl“, казва Мей Мъск и допълва: „Хубавото на остаряването е, че с годините ставаш по-уверен, имаш самочувствие, вярваш повече в себе си. Затова и никога не бих излъгала за възрастта си, гордея се с нея“.

А ако търсите съвет относно възпитанието на децата ви, ето един лично от Мей Мъск: „Аз винаги съм била работеща майка и това никога не се е променяло. Затова и децата ми са толкова независими“.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР