Как Натали Портман вдъхнови Джонатан Сафран за романа „Ето ме“

eva.bg 11 June 2018

Снимка: getty images/guliver

Любопитна история стои в основата на романа „Ето ме“ от Джонатан Сафран. Сюжетът проследява края на един брак, но всъщност в основата на творбата стоят десетки килобайти електронни писма между писателя и носителката на „Оскар” Натали Портман.

Двамата си разменят имейли от 2009-а насам. Тогава звездата от „Черният лебед”, „Междузвездни войни”, „Леон” и още куп филми прочита книгата му „Да ядеш месо” и е толкова разтърсена от нея, че става веган. Пише с възторг на автора и споделя намерение да снима документален филм по книгата му. Мейл след мейл двамата се сближават като бъдещи колеги, после вече са приятели. Кореспонденцията им е редовна, независимо дали е ден или нощ. През цялото това време Фоер е щастливо женен за писателката Никол Краус и за литературните кръгове в Ню Йорк двамата са като Бионсе и Джей Зи в шоубизнеса.

В един момент Джонатан осъзнава, че е влюбен в актрисата, но не й го казва. Вместо това го признава на жена си и се развежда с нея. А когато Натали разбира за чувствата на писателя, остава при мъжа си – балетиста и хореограф Бенджамин Милпие. Това се случва през 2014 г. Актрисата е толкова шокирана, че временно прекъсва контакта си с автора, когото приемала само за добър приятел. Той пък се впуска в любовна афера със звездата от „Планината Броукбек” Мишел Уилямс.

С днешна дата и Фоер, и Натали казват, че онези писма са се затрили нейде из електронния свят. Понякога пак си разменят имейли, даже голяма част от тях бяха публикувани в списанията отвъд океана преди две години с рекламна цел за поредния филм на Натали Портман. В тази кореспонденция обаче няма намек за любов – двамата си говорят за морски свинчета, за религия и усещането за свобода. Романът „Ето ме“ може да откриете и на родния пазар.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР