Някой работи, докато ти спиш

eva.bg 05 June 2018

Да си призная не си спомням кога за последно съм спала 8 и повече часа. Вероятно е било преди около седем години, преди да родя първото си дете. В повечето случаи съм щастлива ако ми се съберат 6 часа сън. Недоспиването, заедно със стреса и сухия въздух в офиса (е, не ставам и по-млада) неминуемо се отразиха на състоянието на кожата ми. Всъщност разбрах колко сериозно е положението след като с дъщеря ми разглеждахме албума със снимки и видях себе си преди 10 години (била ли съм толкова млада?). Изпаднах в тиха паника и веднага си накупих сума кремове, серуми, маски, ампули „с мигновен ефект“ и какво ли още не. Нощното ми шкафче се напълни с мазила. В началото използвах всичко, но не виждах особена промяна и ентусиазмът ми стихна с времето. Отново се върнах само към основното – само почистване и крем. 

Дълго време не бях купувала нищо, но попаднах на Vichy Slow Âge Night с двойно приложение – нощен крем и маска в едно. Хареса ми, че с един продукт получавам два ефекта. Гелобразната му текстура е лека, а ароматът му е изключително свеж и някак „зелен“. Отначало бях изненадана от карамеления му цвят, защото не съм свикнала кремовете да имат цвят, различен от бял, но сега го приемам като специалната ми терапия. Нанасям го всяка вечер след дългата си процедура за почистване (леко се вманиачих, заради замърсяванията навън). А в неделя намазвам малко по-дебел от обичайното слой, изчаквам 10-15 минути и попивам излишното с памучно тампонче. 

Ефектът не дойде веднага, в началото кожата се усещаше просто по-мека и гладка. След около три седмици (поне толкова трябва, за да може да се види промяна от който и да е крем) вече изглеждаше много по-здрава и някак по-свежа и сияйна. Позаприлича леко на онази младата, която ме гледаше от снимката отпреди 10 години. Недоспиването не си личеше толкова много. А всъщност не бях направила кой знае какво.

Хубаво е някой да работи за мен, докато аз спя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР