Романтични места за целувка

Елка Влаховска 29 May 2018

Лятото идва с романтичния порив да се издигнем по-нависоко, да бъдем по-смели, да обичаме повече. Ето две не толкова известни романтични дестинациии, които може да включите в летния си план за пътешествия с любимия.

Национален парк Ловчен, Котор, Черна гора

Повечето туристи избират южната част на Черна гора, пренебрегвайки красотата на Севера, който доста наподобява Швейцария. Но планинските гледки са зашеметяващи и остават в сърцето. Едно от най-романтичните места е площадката за съзерцание от високо на Которския залив с идващите и заминаващите кораби. Намира се в резерват с дивна природа – национален парк Ловчен. От летището в Тиват се пътува до Котор, а после по доста вит път с множество серпантини се стига до удивителното място, наречено Стълба към небето. Цената с такси от Котор е около 25 евро, а входът за парка е 2 евро. Спомените, които остават, разбира се, са безценни.

Парк Кромлау, Габленц, Германия

Сякаш изваден от приказките е мостът Ракоцбрюке в парка Кромлау. Сред омиротворяващия ландшафт гръбнакът му се извива в съвършен полукръг, който се отразява във водата. Наричат го Дяволското колело, защото се предполага, че само нечиста сила би могла да сътвори толкова омагьосваща сетивата конструкция. Инженерното творение идеално се вписва в Божието – природата на парка Кромлау. До това място се стига с автомобил или с влак от берлинската ж.п. гара, като посоката е малкото градче Габленц. Входът в парка е 2,5 евро, а мостът се намира в северозападната му част.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР