Повече риба = повече секс

eva.bg 28 May 2018

Сигурни сме, че вече сте наясно с някои от ползите на морската храна – здравословни протеини, богати на омега-3 мастни киселини и витамин D. Оказва се, че яденето на повече риба има и още едно предимство – може да даде тласък на сексуалния ви живот и дори да ви помогне да забременеете.

Това е показало ново изследване на университета в Харвард. В него са участвали 501 двойки, които са искали да имат дете. Те трябвало да увеличат приема на морски дарове е менюто си и да си водят хранителен дневник в продължение на 4 години. Изследването показало, че мъжете и жените, които консумирали риба или морски продукти два или повече пъти в седмицата, са правили значително повече секс от тези, които са яли риба веднъж в седмицата или дори по-рядко. Цели 92% от тях са забременели в рамките на първата година от опитите.

Дали е безопасно за бебето обаче? „Бременните, често биват ограничавани да не ядат рибни продукти, но омега-3 мастните киселини могат да подобрят качеството на спермата и яйцеклетките, да увеличат вероятността от овулация и да повишат нивата на прогестерона (полов хормон, участващ в бременността). А рибата е не само безопасна (с изключение на суровата и дънната), но и полезна както за майката, така и за бебето“, обясняват изследователите.

Така че, за пореден път, яжте повече риба!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР